Nieuwe holes voor De Loonsche Duynen

Vorige week is een start gemaakt met de uitbreiding van Golfpark De Loonsche Duynen, dat tot vorig jaar Efteling Golfpark heette.

Machines

Golfbaanarchitect Bruno Steensels van Mastergolf International heeft een fraaie 9-holes executive course ontworpen met een totale lengte van 1.312 meter (par-28). Tijdens de werkzaamheden blijft de ‘grote’ baan gewoon qualifying.
De korte baan is een welkome aanvulling op de capaciteit. De Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij, de exploitant van De Loonsche Duynen, zet onder andere in op het toegankelijker maken van golf.
Op basis van het concept Leuker Leren Golfen kunnen beginners op de HGE locaties (ook Almkreek en De Breuninkhof) zich de vaardigheden en kennis eigen maken met aantrekkelijke les -en speelpakketten.

De stap vanuit deze pakketten naar de volwaardige baan is echter groot. De nieuwe korte holes bieden een oplossing en zijn ideaal voor beginnende golfers maar ook voor meer gevorderde spelers die hun korte spel willen ontwikkelen.
De uitbreiding komt deels op het terrein waar nu drie korte holes liggen, links van de green van de eerste hole. Op de huidige locatie van de bestaande tweede hole van de grote baan zijn vijf nieuwe holes (holes vijf tot en met negen) van de executive course gepland.
Het aanleggen van een nieuwe volwaardige tweede hole 2 is de eerste fase van de uitbreiding die nu in gang is gezet. Zodra deze hole bespeelbaar is, zal de tweede fase uitgevoerd worden. De verwachting is dat de nieuwe negen holes al eind 2022 bespeelbaar zijn
De uitbreiding wordt uitgevoerd door de Hollandsche Greenkeeping Maatschappij (een zusterbedrijf van de Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij.