Nieuwe caddie Huizing

Het Catalunya Championship was het laatste toernooi van de Nederlander met bagman Timothy Lazet. Vanaf deze week neemt zijn kersverse bruid de tas op haar schouders.

daan huizing

'We hebben elkaar niet alleen voor het altaar het ja-woord gegeven, we gaan ook op de Tour samen verder', lacht Huizing als hij uitlegt waarom hij en Daniëlle voor deze oplossing gekozen hebben.

De combinatie speler/partner is niet heel gangbaar, maar ook weer niet heel bijzonder. Zo werd Johannes Veerman een tijdje bijgestaan door zijn (toen nog) vriendin, Darius van Driel werkte op dezelfde manier samen met echtgenote Sanne Sijben en is de partner van Lee Westwood, Helen Storey, al langere tijd vast gezicht op de tas van de voormalig nummer 1 van de wereld. En nu dus ook Daniëlle Huizing-Leeman.

'Om te beginnen moet ik zeggen dat dit geen gemakkelijke beslissing is geweest natuurlijk. Ik heb de afgelopen jaren naar tevredenheid met Tim gewerkt en samen hebben we het laatste stapje naar de Europese Tour gezet. Toch denk ik dat het op dit moment de juiste keuze is om met Daniëlle op de tas verder te gaan. Ze heeft al vaker voor me gecaddied, heeft zelf veel gegolfd, en weet dus wat je wel en niet moet doen op de baan.'

'Het betekent vast ook dat ik een aantal dingen nu anders in ga vullen tijdens de ronde, maar ik denk ook dat dat goed is. Maar spannend is het hoe dan ook. Daniëlle heeft haar baan opgezegd, we hebben voor de honden een oplossing moeten vinden, maar we zijn er allebei van overtuigd dat dit de juiste weg is. Ik kijk er naar uit om ook op de golfbaan voortaan samen op te trekken.'

Tour
  • Golfsupport