Blufpoker of ramkoers

Meer en meer berichten duiden er op dat Phil Mickelson van plan zou zijn om misschien wel alle wedstrijden van het circuit van de Saoedische staat te spelen. En er volgen mogelijk meer topspelers.

Phil Mickelson

Phil Mickelson heeft zich volgens zijn managementbureau SPORTFIVE agency ingeschreven voor het half mei te spelen PGA Championship en het U.S. Open, dat een maand later op de kalender staat.
Maar ook heeft hij de PGA Tour om toestemming gevraagd om aan de eerste wedstrijd van de lucratieve Saoedische Golf League mee te mogen doen. Dat met 25 miljoen dollar (twee keer mee dan een Major) gedoteerde 54-holes toernooi wordt van 10 -12 juni op de Centurion Golfclub bij Londen gespeeld.
Op de PGA Tour wordt die week het Canadees Open georganiseerd en in Europa staat in Zweden het Volvo Mixed Open op het programma.
Andere namen die in verband met dat toernooi in Londen worden genoemd: Louis Oosthuizen, Sergio Garcia, Ian Poulter en Lee Westwood.

Maar waar en of Mickelson gaat spelen?
‘Phil currently has no concrete plans on when and where he will play. Any actions taken are in no way a reflection of a final decision made, but rather to keep all options open’, stond in het bericht van zijn managementbureau.
Mickelson heeft sinds eind januari niet meer gespeeld. Hij koos voor een retraite nadat zijn nogal stevige uitspraken over de PGA Tour en de Saoedische machthebbers uitlekten.
Volgens andere berichten is Phil Mickelson van plan om dit jaar alle acht de wedstrijden van de nieuwe league te spelen. Hij zou daar een tekengeld van dertig miljoen dollar voor ontvangen.
Hoe moeten de intenties van Mickelson worden ingeschat? Is hij werkelijk van plan om als vijftigplusser elders nog eens stevig te cashen? Of is hij - ongetwijfeld met steun van Greg Norman, de CEO van de nieuwe League - van plan om op ramkoers met de PGA Tour te gaan liggen en het op een langdurig juridisch gevecht uit te laten draaien?
Of denkt de Amerikaan dat de PGA Tour hem op een af andere manier binnenboord wil houden door aan zijn eisen te voldoen: een andere structuur van de organisatie en een gunstigere verdeling voor de spelers van de sponsor- en televisie-inkomsten?

Tour
  • Golfsupport.nl