Cantlay/Schauffele winnen, Weber 21ste

In de Zürich Classic waren Xander Schauffele en Patrick Cantlay van de eerste tot de laatste ronde het sterkste team. Op de LPGA Tour tekende Dewi Weber voor een prima 21ste plaats.

Cantlay/Schauffele winnen, Weber 21ste

PGA Tour
De Zürich Classic heeft sinds 2017 een teamformat met foursomes en fourballs. Als je de Olympisch kampioen dan koppelt aan de winnaar van de Fed-Ex Cup heb je een serieuze titelkandidaat. Zeker als je weet dat Schauffele en Cantlay in de Ryder Cup en de Presidents Cup al de nodige punten bij elkaar speelden.

Het duo, dat zelfs samen op vakantie gaat, maakte de favorietenrol volledig waar. Met een 59 in de openingsronde gaven ze direct hun visitekaartje af en ze keken vervolgens niet meer om. Na vier ronden stond er een totaal van 259 slagen (-29) op de borden. De voorsprong was in de slotronde zelfs zo groot dat ze na een matige 72 nog steeds twee slagen voorsprong hadden om het duo Sam Burns/Billy Horschel (-27).

LGPA Tour
In het Dio Implant LA Open kwam Dewi Weber donderdag met een 68 geweldig uit de startblokken, maar vervolgens leverde ze met een 73 flink wat plaatsen in. Het weekend was solide: 71-70 voor een totaal van 282 slagen (-2) en een 21ste plaats (-1).

De Nederlandse begon de slotronde met een bogey, maar wist die fout drie holes later weer te herstellen. Nieuwe birdies op hole tien en veertien werden steeds gevolgd door bogeys, maar op de afsluitende par-3 wist Weber er op karakter toch een ronde onder par uit te persen (70, -1).

Weber haalde in vijf wedstrijden op de LPGA Tour vier keer de cut en tekende met haar 21ste plaats voor haar beste resultaat tot nu toe.

Tour
  • Golfsupport