Week om snel te vergeten

Vijf Nederlanders gingen van start in Spanje en niemand speelde de laatste ronde. Pablo Larrazabal won in eigen land voor de zevende keer.

Pablo Larrazabal

Eindstand via website DP World Tour
Joost Luiten, Darius van Driel, Daan Huizing en Lars van Meijel waren vrijdagavond al klaar in het ISPS Handa Championship - na twee ronden op de par-70 Lakes Course van de Infinitum Golfclub bij Tarragona.
Wil Besseling plaatste zich wel voor het weekeinde, maar hij werd na 54 holes uitgeschakeld. De West-Fries komt met een gedeelde 74ste plaats toch voor in het eindklassement en mag op een kleine cheque rekenen.
Als in een wedstrijd van de DP World Tour meer dan 78 spelers de cut halen, dan is er na drie ronden een nieuwe schifting: de beste 72 plus ties mogen ook op de vierde dag spelen. Besseling voldeed dus niet aan die eis.
Komende week krijgen de Nederlanders op de baan van PGA Catalunya een herkansing, al was Van Meijel zondagavond nog derde reserve.
Pablo Larrazabal (foto boven) speelde de laatste achttien holes in slechts 62 slagen (negen birdies) en hij behaalde in zijn 386ste toernooi op het hoogste niveau zijn tweede zege van het seizoen de zevende van zijn carrière.
Met een totaal van vijftien onder had hij een voorsprong van één slag op de rest van het veld.

Tour
  • Golfsupport.nl