Weber en Van Dam door

Zowel Dewi Weber als Anne van Dam haalden het weekend in het Lotte Championship, al leverden ze wel terrein in.

Weber en Van Dam door

Weber opende gisteren met een 70 (-2), maar had vandaag vier slagen meer nodig, waardoor ze halverwege het Lotte Championship op level par staat. Het grote verschil zat 'm in de par-4 derde hole, waar de 25-jarige Groningse in de eerste ronde een birdie maakte, terwijl ze in haar tweede omgang een double bogey moest noteren. Met daarnaast twee bogeys en twee birdies kwam ze dus uit op een 74 (+4). Weber begint het weekend op een 33ste plaats (par), vier slagen verwijdert van de top tien.

Van Dam haalde de cut on the number (+3), na een 71 en een 76. De tweede ronde was een zeer avontuurlijke, met vier parren, vijf birdies, zeven bogeys en een double bogey. Niet waar je naar op zoek bent, maar het weekend op de LPGA Tour halen en in wedstrijdcondities de swingveranderingen laten inslijpen, is hopelijk weer een stap op weg naar het hervinden van de vorm.

De leiding is na 36 holes in handen van de Zuid-Koreaanse Hyo Joo Kim, die op -10 drie slagen voorsprong heeft op Sarah Kemp uit Australië.

Tour
  • Golfsupport