Nederlandse vrouwen sterk van start in Lotte Championship

Na de openingsronde van het toernooi van de LPGA op Oahu staan zowel Dewi Weber als Anne van Dam er goed voor. Koploper Hannah Green is nog niet ver weg.

dewi weber

In het al op woensdag begonnen toernooi, deden de twee Nederlandse vrouwen goede zaken en staan na een openingsronde onder par allebei hoog op het leaderboard.

Hoewel Weber met -2, na een ronde met drie birdies en één bogey, het hoogst in het klassement staat (T13) was het Anne van Dam die het hardst uit de startblokken schoot.

De Nederlandse nummer 1, die door het verlies van haar kaart afgelopen november voor het laatst in actie kwam op de LPGA, begon de ronde op de tiende hole en stond na vier holes al op drie onder par voor dag. Die luxe uitgangspositie verspeelde ze echter bijna net zo snel weer door nog voor de turn ook drie bogeys te maken om het keerpunt in level par te bereiken. Op de tweede negen leverde ze geen enkele slag meer in, maar maakte ze wel een birdie voor een ronde in -1, goed voor de gedeeld 26ste plaats en met goede vooruitzichten voor de rest van de week.

Op de Alps Tour was het Koen Kouwenaar die van de Nederlandse deelnemers de beste start beleefde. De tweedejaars professional ging rond in zeven onder par en nam daarmee een minimale voorsprong op het leaderboard op de nummer 2 Flavio Michetti op de Miglianico G&CC. Vince van Veen (-3) staat na een ronde net buiten de top-10, terwijl Davey Porsius (T44), Lars Keunen (T59) en Floris de Haas (T75) weten dat ze een goede tweede ronde nodig hebben om de boot niet te missen.

Tour
  • Golfsupport