Het wordt guur op Augusta

De weersverwachting voor zaterdag? Het zou een redelijke herfstdag kunnen zijn.

Vlag Augusta

Wie blijft er zaterdag overeind? Moesten er vrijdagavond nog spelers naar de pro-shop voor mutsen, wanten en andere warme kledingstukken?
Dit is letterlijk het weerbericht dat Augusta National vrijdagavond onder de media verspreidde:
Saturday will be a chilly day, struggling to warm into the upper 50’s during the afternoon. Cloud cover thickens up again during the afternoon, much like today,
with another low chance for some sprinkles or a brief shower. Winds will again be breezy but not as strong as Friday, becoming sustained near 15 mph and gusting 20-25 mph at times’
.
Kortom: er staat wind, die uit westen komt. Windkracht vier met vlagen van vijf tot zes op de Schaal van Beaufort. Cross dus op een aantal lastige holes zoals vijf, tien en elf. En dan de temperaturen: hooguit een graad of tien en in combinatie met de wind betekent dit gewoon een gure zaterdag.
Vrijdag was de gemiddelde score 74,61. De eerste negen speelde 0,88 boven par; de tweede negen +1,73. Scottie Scheffler en Justin Thomas - beiden een 67 - plus Shame Lowry - 68 - beheersten het spel in de wind het beste. Zij wonnen van tee tot green achtereenvolgens 6,02, 7,40 en 6,17 slagen op de rest van het veld. Thomas was met zijn approaches veruit de beste: 5,64 strokes gained op het veld.
Natuurlijk verkeert Scottie Scheffler in een riante positie, maar het is allesbehalve een gelopen race. Zijn kans om te winnen is volgens de berekeningen van twee Canadese golfliefhebbers 57,3 procent. Maar als hij slecht start, dan komt in ieder geval een deel van de rest snel terug in de strijd.
Bovendien: het is pas zaterdag.

Tour
  • Golfsupport.nl