Scottie - en dan een hele tijd niets

Met een voorsprong van vijf slagen begint de nummer een van de wereld zaterdag aan de derde ronde.

Scottie Scheffler

De 25-jarige Amerikaan speelde de tweede ronde op de par-72 baan van Augusta National in 67 slagen - de beste score van de dag - om op een totaal van 136 (-8) te komen en de ranglijst aan te voeren.
Charl Schwartzel, die al zes jaar niets heeft gewonnen, Sungjae Im, Shane Lowry en Hideki Matsuyama delen met 141 de tweede plaats.
Scheffler was de eerste twee van tee tot green de beste. Vrijdag won hij met dit onderdeel van dit spel niet minder dan zes slagen op de rest van het veld.
Scottie Scheffler stal dus de show en drong Tiger Woods enigszins - maar zeker niet helemaal - naar de achtergrond.
Woods begon slecht, maar herstelde zich gaandeweg. Met een 73 kwam Woods op een totaal van een boven - ruim voldoende om de cut te halen. Die viel op vier boven par en 52 van de 91 spelers gaan door.
Onder de mannen die naar huis moeten, bevinden zich Jordan Spieth, Brooks Koepka, Xander Schaufelle, Justin Rose, Bryson DeChambeau en Thomas Pieters.
De marge van vijf slagen na 36 holes is een evenaring van het kampioenschapsrecord. Scheffler is de zesde deelnemer die dit voor elkaar krijgt. De laatste speler die met zo’n voorsprong aan de derde ronde begon, was Jordan Spieth in 2015.
Spieth won, net als vier anderen: Herman Keiser in 1946, Jack Nicklaus in 1975 en Raymond Floyd in 1976. Alleen Harry Cooper slaagde er in 1936 niet in om The Masters te winnen.

Voor Scheffler is het de vierde keer dat hij op het hoogste niveau als leider aan de derde ronde begint. Hij won tot nu toe nog nooit vanuit deze positie.
De manier waarop de in New Jersey geboren Scottie Scheffler de laatste maanden speelt, is niets minder dan verbazingwekkend. Hij won begin dit jaar in zijn 71ste start op de PGA Tour in Phoenix en won drie van zijn laatste vijf toernooien. Na Bay Hill was Scheffler ook de beste in het WK Matchplay in Austin, Texas. Daarmee werd hij ook de nummer een van de wereld.
Wat dacht Scottie Scheffler na afloop? ‘Niet veel’, zei hij.’Ik ben de baan ingegaan en ik speelde vandaag goed golf. Ik had een echt prima tweede negen en ik verheug me op de uitdaging van morgen. Eigenlijk verandert er niet veel. Er zijn nog zo’n vijftig andere spelers over en ik kan mij niet bezig houden met wat zij doen. Ik ga gewoon de baan in, speel mijn spel en blijf doen wat ik doe.’
Woods na zijn ronde: ‘Het was een goed gevecht. Ik kwam [na de moeilijke start] terug in het toernooi en sta vier slagen achter de nummers twee. Het wordt lastig morgen. Er zal wind staan en het wordt niet warm. Ik denk dat het Masters Committee weer een kampioenschap krijgt waar men zich al een paar jaar op verheugt.’
Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 16.15 tot ongeveer 1.00 uur rechtstreeks uit.
Tiger Woods slaat om 19.00 uur onze tijd rechtstreeks af en de laatste groep (Scheffler en Schwartzel) begint om 20.50 uur aan hun derde ronde. De eerste spelers gaan om 16.20 uur de baan in.

Tour
  • ProShots