Nordin van Tilburg: 'Dit resultaat geeft vertrouwen'

In een veld van 220 man bij je debuut als professional op de Challenge Tour als elfde eindigen. De 22-jarige Van Tilburg had zich nauwelijks een betere start kunnen wensen.

nordin van tilburg

De kalender van de Challenge Tour was goed gevuld de voorbije weken, al zat er wel een addertje onder het gras. Vrijwel elke wedstrijd was het veld groot, héél groot, en dat maakte de kans om het weekend te halen nog wat kleiner dan het normaal al is. Zeker ook omdat de scores laag waren. 'Deze week lag de cut op -5', zegt Van Tilburg, 'dan kan je echt geen moment verslappen. Dat geldt voor de vaste spelers, maar ook voor mij, want natuurlijk wil je graag het weekend halen als je een kans als deze krijgt.'

De Brabander kreeg zijn startbewijs voor het Limpopo Championship van het managementbureau waar hij vorig jaar bij tekende, het Engelse ISM dat eerder ook Joost Luiten onder zijn hoede had aan het begin van diens loopbaan.

'Een jaar of vijf geleden ben ik met ze in contact gekomen en zeiden ze me te zullen gaan volgen. Tijdens het afgelopen Dutch Open zijn we verder in gesprek gegaan en bleek de interesse concreet. Ik heb er met veel mensen over gesproken of dit het goede bureau was of dat andere opties, zoals Golf Team Holland, misschien beter waren, maar we konden geen 'nadeel' bedenken om met ISM in zee te gaan. Natuurlijk was Golf Team Holland mooi geweest, maar het is ook niet zo dat ik het nu allemaal alleen uit moet zoeken hoor', lacht de neo-professional, 'ik weet dat er vanuit Nederland ook altijd steun zal zijn.'

(Interview gaat onder de advertentie door)

Van Tilburg haalde in 2021 de cut in het Dutch Open en mocht daarvoor de Robbie van Erven Dorens bokaal in ontvangst nemen.

Een managementbureau regelt tal van zaken, maar zeker aan het begin van een loopbaan is het regelen van startbewijzen misschien wel de belangrijkste dat ze kunnen doen voor een speler. Het leverde Van Tilburg om te beginnen dus een plek in het Limpopo Championship op.

'Ik zat in Egypte toen ik gebeld werd met de mededeling dat ik zou mogen starten. Ik heb mijn schema omgegooid en ben meteen die kant op gegaan, waardoor ik gewoon een goede voorbereiding kon draaien en donderdag echt klaar was om het te gaan laten zien. Ik had bedacht dat als ik de top-20 zou halen dat heel goed zou zijn... dat het bijna de top-10 werd is een uitslag waar ik voor aanvang blind voor had getekend.'

De goede uitslag leverden de Nederlander niet alleen de nodige punten en euro's op, het was vooral ook een bevestiging, zo erkent hij een paar dagen na afloop van het toernooi.

'Dit resultaat geeft zeker vertrouwen. Dat deed het halen van de cut in het Dutch Open vorig jaar ook, maar waar ik het toen in het weekend niet echt goed deed, kon ik de lijn nu de hele week vasthouden, met dus bijna de top-10 als resultaat. Voor mezelf is dit zeker een bewijs dat ik mee kan doen op dit niveau, al ben ik natuurlijk geen pro geworden om op de Challenge Tour te spelen', haast hij zich te zeggen over zijn plan om via de satelites en de Challenge Tour door te stromen naar de DP World Tour en wie weet hoeveel verder.

'Ik richt me dit seizoen in principe op de Pro Golf Tour, maar zal de kansen die ik krijg op de Challenge Tour zeker benutten en wie weet komt dan op een gegeven moment dat je je plannen moet herzien. Ik speel over een paar weken in Spanje dankzij een startbewijs via Golf Team Holland en ook via ISM kan ik op meer starts rekenen. Ik had er al vier toegezegd gekregen, maar zondag kreeg ik al een appje van de baas van ISM dat ze mischien maar moest proberen meer starts voor me te regelen...'

Misschien ook voor jou:
Nordin van Tilburg op weg naar volgende halte
Tour
  • Golfsupport