Golf Pride CPX: zachte prestaties

Marktleider Golf Pride introduceert zijn zachtste 'prestatiegrip': de Comfort Performance Extreme. De CPX biedt veel gevoel en grip, terwijl het materiaal toch heel zacht en comfortabel is. Hoe speelt dat?

Golf Pride CPX: zachte prestaties

De grip is je enige connectie met de golfclub, en om gevoel, feedback en controle te optimaliseren, zijn 'prestatiegrips' bijna altijd relatief stevig en ruw. Niet voor niets kiezen betere golfers meestal voor multicompound-grips, die rubber (gevoel) en touw (controle) combineren.

Die trend hoopt Golf Pride te doorbreken met de CPX-grip, die in de markt wordt gezet als 'a soft grip for a hard game'. Voor de grip is een zeer zachte rubbersamenstelling ontwikkeld, waardoor hij comfortabel in de hand ligt en spanning voorkomt – essentieel tijdens de golfswing.

Om toch voldoende grip te bieden, is het zachte, plakkerige materiaal voorzien van een diamantpatroon dat is geïnspireerd op de banden van BMX-fietsen. Het patroon is niet zoals normaal in de grip verwerkt, maar ligt erbovenop, wat volgens de ontwerpers de prestaties verbetert en trillingen dempt.

Volgens Golf Pride combineert dit ontwerp het beste van twee werelden: maximale zachtheid en maximale controle, voor zowel competitieve golfers als clubgolfers. En onze eerste testresultaten onderschrijven die bewering. Het gevoel is behoorlijk anders dan we gewend zijn: zachter en opvallend plakkerig. In combinatie met het bobbelige ruitpatroon aan de zijkanten zorgt dit voor prima grip – ook als je de club 'losjes' vast hebt.

Aan de onder- en bovenkant zit overigens een conventioneel patroon dat net wat steviger voelt. Een doordachte, prettige combinatie van texturen. De CPX is beslist vriendelijker voor je handen dan een grip met touw (cord) erin, wat je vooral merkt als je veel oefent en speelt. En zoals Golf Pride zegt: 'Als je handen comfortabel zijn, dan ben jij dat ook.'