Van Meijel door lage ronde hoog op leaderboard

Bij de laatste wedstrijd van de Challenge Tour in Zuid-Afrika staat Lars van Meijel er na twee rondes uitstekend voor. Bij de vrouwen was er geen Nederlands succes

lars van meijel

Ook in het Limpopo Championship was het veld weer enorm groot, en was het halen van het weekend een hele opgave. Een te grote opgave bleek het zelfs voor Sven Maurits en Robbie van West, die weliswaar allebei op -2 stonden na 36 holes, maar daarmee toch teveel slagen gebruikten om door te mogen naar het weekend.

Leaderboard

Dan deed Lars van Meijel duidelijk betere zaken. De Brabander schoot uit de startblokken met een eagle op zijn eerste, en een birdie op zijn tweede hole, en liet zich vervolgens ook niet van de wijs brengen door de bogey die hij op hole 3 moest slikken.

Integendeel zelfs, want Van Meijel trapte het gas nog eens extra in en maakte voor de turn nog vijf birdies om in slechts dertig slagen door te komen. Na de turn waren birdies schaarser (2), maar omdat hij ook nergens een slag inleverde bracht hij uiteindelijk een mooie 64 (-8) op de borden, een evenaring van zijn beste score op de Challenge Tour tot nu toe nadat hij eerder voor een 64 tekende in het Foshan Open van 2019.

Met een totaal van negen onder par, en een handvol slagen achter op de kop van het veld zal winnen geen eenvoudige opgave zijn, maar goede zaken kunnen er zeker nog gedaan worden in de jacht op een goede cheque.

Ook Nordin van Tilburg mag zich opmaken voor het weekend. De kersverse professional deed pas voor de tweede keer mee aan een wedstrijd op de Challenge Tour, en haalde nu, in tegenstelling tot bij zijn debuut in de B-NL Challenge van afgelopen jaar, wel de cut. Met een score van vijf onder par mocht hij on the number door naar de tweede helft van het toernooi en kan hij proberen om zijn eerste cheque zo groot mogelijk te maken in de twee dagen die nog voor hem liggen.

Als de prijzen worden verdeeld in het Investec South African Women's Open gebeurt dat hoe dan ook zonder Nederlandse vrouwen in het veld. De cut viel na twee dagen op +6 en dat was teveel voor de Pasqualle Coffa (+7), Romy Meekers (+9) en Nikki Hofstede (+13) die alledrie de cut misten.

Tour
  • Golfsupport