Ferguson wint, Besseling kan geen move maken op slotdag

De top-10 was met nog achttien holes te spelen binnen handbereik maar door een slotronde boven par bewoog de Nederlander de verkeerde kant op in Qatar.

wil besseling

Na drie rondes onder par, en op de grens van de top-10 (T11) had Besseling de eerste top-10 van het seizoen voor het grijpen en met een birdie op de par-5 eerste leek de Noord-Hollander direct de toon te zetten op de Doha GC.

Hoewel er na die vroege birdie nog drie birdies volgden in het verloop van de ronde, had Besseling daar niets aan omdat hij meer bogeys dan birdies op zijn kaart moest schrijven: vier voor de turn, twee na het keerpunt, bij elkaar goed voor een slotronde in 74 slagen (+2) en een bescheiden val op het leaderboard, al was de 21ste plaats wel de beste klassering van het nog prille seizoen.

De zege in Qatar ging naar Ewen Ferguson. De Schot eindigde één keer eerder bij de beste drie (in 2019) maar mocht nog niet eerder het zoet der overwinning smaken. Met -7 bleef hij Chase precies één slag voor, genoeg voor die lang verwachtte eerste zege.

In het Joburg Ladies Open was het de Zweedse Linn Grant die er met de overwinning vandoor ging. Grant, die vorig jaar professional werd, ging met voorsprong naar de laatste ronde, en bouwde die voorsprong met een fraaie 67 uit tot een ruime zege. Met -11 bedroeg de marge met runner-up Kim Metraux maar liefst vijf slagen.

De Nederlandse vrouwen speelden een bijrol op de wedstrijd van de Ladies European Tour. Pasqualle Coffa klomt dankzij een 73 iets op het leaderboard en eindigde met +5 als gedeeld 35ste en beste Nederlandse, terwijl Nikki Hofstede door een slechte slotronde (82) ver weg zakte op het leaderboard en uiteindelijk genoegen moest nemen met de 69ste en voorlaatste plaats.

De winnaar van het SDC Open op de Challenge Tour kwam pas na een play-off bovendrijven. De Fransman Clément Sordet en de Zuid-Afrikaan Ruan Conradie eindigden allebei op -21 waarna Sordet in de verlenging zijn zenuwen het best in bedwang wist te houden. Robbie van West (T26, -11) en Sven Maurits (T65, L) speelden op de slotdag geen rol van betekenis meer in Zuid-Afrika.

Op de Pro Golf Tour ging de zege naar de Fransman Victor Veyret die met -7 vier man één slag achter zich wist te houden, onder hen de voor Belgie spelende Lars Buijs en de Belgen Alan de Bondt en Jannik de Bruyn.

De hoogst geklasseerde Nederlander in het Allegria Open werd Philip Bootsma. De speler van Houtrak tekende - net als op de openingsronde - voor een 72 en besloot het toernooi daardoor met -3 en net buiten de top-10 (T11) en ruim als beste landgenoot: Stan Kraai werd 31ste, Max Albertus 37ste

Tour
  • Golfsupport