Rahm vs Koepka mooiste affiche achtste finale

Waar Thomas Pieters sneuvelde in het zicht van de haven zorgde Richard Bland voor een enorme stunt door bij zijn debuut in het WGC Match Play de groepsfase te overleven.

bland

Dat 's werelds nummer 1 zich mag melden voor een wedstrijd tegen meervoudig majorwinnaar Koepka had Rahm mede te danken aan de al uitgeschakelde Sebastian Munoz die uitgerekend in zijn partij tegen Cameron Young zijn eerste wedstrijd in het toernooi ooit won. Omdat Rahm zelf verloor van Patrick Reed (3&2) had de Spanjaard die uitslag ook nodig om door te mogen.

Het grootste deel van de spelers die doorgingen naar de laatste zestien hield overigens geen clean sheet, alleen Brooks Koepka, Dustin Johnson, Tyrrell Hatton, Corey Conners en Kevin Kisner pakten de volle buit in hun drie partijen, de rest van het veld leverde her en der op zijn minst een half punt in, in de wetenschap dat er vanaf nu geen ruimte meer is voor foutjes: verliezen betekent vanaf vandaag onherroepelijk een enkele reis naar huis.

Leaderboard

De tickets naar huis werden vrijdag al door het grootste deel van het veld geboekt, en niet door de minste (matchplay)spelers. Sergio Garcia verloor van de al uitgeschakelde MacIntyre, Kevin Hovland ging nipt onderuit (1dwn) en legde het daardoor in een rechtstreeks duel af tegen de uiteindelijke groepswinnaar Will Zalatoris, in de groep met drie Engelsen was het de Amerikaan Scottie Scheffler die (na een zes holes durende play-off tegen Fitzpatrick) zegevierde en legde Thomas Pieters het met een draw nipt af tegen Billy Horsschel terwijl hij op de tee van de zeventiende nog 2up stond tegen de Amerikaan.

De meest opvallende naam die zich mag melden voor de knock-out fase kwam uit groep 9. Hoewel de als hoogst geplaatste DeChambeau duidelijk nog niet niet scherp was en laatste werd in de groep, was het daardoor alsnog niet logisch dat het Richard Bland was die de groep met daarin ook Talor Gooch en Lee Westwood won.

De Engelse routinier, die pas in zijn 478ste start op de Europese Tour won, zou met een overwinning in de achtste finale waarschijnlijk voldoende stijgen om in de top-50 van de wereld terecht te komen. Het zou een stunt van formaat zijn voor de 49-jarige journeyman die sinds hij in 1996 pro werd nooit de top-100 bereikte maar zover is het nog niet. Om zich te plaatsen voor de laatste acht moet hij afrekenen met de nog ongeslagen Dustin Johnson.

Tour
  • ProShots