Besseling zeker van weekend

Daan Huizing geblesseerd naar huis * Spelers Challenge Tour weten pas zaterdag of ze schifting overleven * Twee landgenotes door op LET in Zuid-Afrika.

besseling

Na een eerste ronde in 78 slagen was al duidelijk dat Huizing in de problemen zat, maar toen er vanochtend een W/D voor zijn naam verscheen bleken de problemen groter dan alleen een slechte openingsronde.

'Ik kreeg nog voor de turn enorme last van mijn rug, klachten die er eerder deze week ook al waren, en kon de ronde maar met moeite uitspelen. Ik had gehoopt om de schade te beperken, maar eigenlijk had ik misschien wel tijdens de ronde uit moeten stappen. Mijn rug zat helemaal vast waardoor ik geen andere keuze had dan me terug te trekken. Enorm balen. Volgens de fysio's is er niets ernstigs aan de hand, maar ik ben blij dat we nu een paar weken geen toernooi hebben in elk geval.'

Wil Besseling denkt daar vast anders over, maar heeft in tegenstelling tot Huizing nog wel twee rondes voor de korte pauze in gaat.

Net als donderdag tekende Besseling voor een ronde in één onder par, en net als donderdag deed hij dat na een rondje met twee birdies en één bogey. Met een totaal van twee onder par na 36 holes staat de Noord-Hollander gedeeld 34ste maar is er in het weekend nog van alles mogelijk.

Leaderboard

Op de Challenge Tour wordt pas zaterdag duidelijk wie van de drie Nederlanders ook de tweede helft van het toernooi in actie mogen komen.

Door invallende duisternis konden Sven Maurits, Robbie van West en Lars van Meijel alledrie hun tweede ronde niet voltooien en hebben ze zaterdag alledrie nog ongeveer een halve ronde om wat aan hun klassering te doen.

Voor Van Meijel is dat absoluut noodzakelijk: met +2 staat hij na 45 holes op de gedeeld 151ste plaats. Van West en Maurits staan er een stuk beter voor. Nadat beiden een openingsronde in 68 slagen op de borden brachten, staan ze halverwege de tweede ronde met -1 voor de dag (en -5 voor het toernooi) nog altijd aan de goede kant van de score (T35) al is de marge tot de cutline (-4) nog maar smal.

Ook elders in Zuid-Afrika komen dit weekend landgenoten in actie en wel op de Moddefontein Golf Club waar het Joburg Ladies Open plaatsvindt en er twee Nederlandse vrouwen de schifting overleefden.

Nikki Hofstede deed dat het ruimst. De speelster van GC Houtrak staat na een 75 en een 74 op de gedeeld 29ste plaats (+3), acht slagen achter de Zweedse koploper Linn Grant, maar ook Pasqualle Coffa haalde de cut door zich knap terug te vechten in het toernooi. Na een slordige 80 op de openingsdag ging ze in de tweede ronde, mede dankzij een knappe eagle chip-in op de par-4 zeventiende, rond in 71 slagen en dat was ruim voldoende om met +5 het weekend te halen.

Tour
  • Golfsupport