Drie landgenoten in top-10 op Alps Tour

Meedoen om de overwinning zat er op de slotdag niet in voor Floris de Haas, Koen Kouwenaar en Davey Porsius, maar het trio zal met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd in Rome.

porsius

Dat Porsius goed op tik is bewees hij onlangs al door het baanrecord op The Dutch met 61 slagen nog wat scherper te stellen, maar hij liet het deze week ook zien in de Winter Series Golf Nazionale, een wedstrijd van de Alps Tour.

In dat toernooi is zijn naam op de tweede plaats van de einduitslag terug te vinden met een score van vijf onder par. Na een goede openingsronde (68) leverde hij op dag twee wat in (73), maar een slotomloop in zeventig slagen was genoeg om hoog op het leaderboard te blijven, al was het ruim achter de Zwitserse winnaar die met -10 een ruime marge had op de rest van het veld.

Porsius was niet de enige landgenoot die het goed deed in Italie. Koen Kouwenaar had slechts één slag meer nodig en eindigde met -4 op de gedeeld vierde, terwijl Floris de Haas met een score van -1 ook nog net bij de beste tien eindigde (T9).

Tour
  • Golfsupport