Bland blijft overeind tegen Bryson

Veel van de eerste wedstrijden uit het WGC Matchplay eindigden zoals te verwachten was, maar er waren natuurlijk ook verrassingen. Zoals het gelijkspel tussen longhitter DeChambeau en routinier Richard Bland.

dechambeau

Natuurlijk, voor DeChambeau was het het eerste optreden sinds hij een kleine twee maanden geleden geblesseerd raakte, maar toch zagen enkelen het gelijkspel dat Bland uit het vuur wist te slepen als een bijna symbolisch moment. Longhitters mogen dan het momentum hebben, de sport blijvend lijken te veranderen, ook als bijna vijftigjarige routinier kan je nog prima mee op het hoogste niveau, zelfs in een rechtstreeks duel met het gezicht van de bombersgeneratie.

Want dat deed Bland in een partij die verder weinig spektakel bood. De als negende geplaatste Amerikaan kwam snel 1up, de Engelsman trok dat een hole later alweer gelijk, waarna DeChambeau weer een hole won en de voorsprong nu tot de turn vast wist te houden. Toen Bland op de tiende opnieuw gelijk maakte, was dat meteen de laatste hole waarop er een verschil waarneembaar was tussen de longhitter en de man die bijna vijfhonderd wedstrijden moest wachten op zijn eerste zege.

Natuurlijk waren er ook partijen waar wel grote getallen op de borden kwamen, zo leerde een blik op het leaderboard van de eerste dag.

Zo stuntte Maverick McNealy (64) tegen de veel hoger geplaatste Joaquin Niemann (14) met een 8&6 overwinning, liet Sergio Garcia (43) zien waarom hij in matchplay nooit mag worden onderschat met een ruime 4&3 zege tegen de hoger geplaatste Jason Kokrak (22) en toonde ook 's werelds nummer 1 Jon Rahm aan klaar te zijn voor een weekje matchplay door Sebastian Munoz (58) met 4&2 gedecideerd terzijde te schuiven.

De winnaars van de partijen uit de eerste ronde - onder hen ook Thomas Pieters die met 2&1 te sterk was voor Tom Hoge - gaan donderdag de baan in in de wetenschap dat een tweede opeenvolgende zege waarschijnlijk voldoende zal zijn om de volgende ronde te halen, terwijl de verliezers van de openingsdag weten dat een zege absoluut noodzakelijk is, willen ze nog een kans hebben op de titel die zondag vergeven wordt.

Tour
  • ProShots