Top 10 voor Luiten en Van Dam

Met vier ronden 'in de 60' mocht Joost Luiten in Zuid-Afrika eindelijk weer eens een top 10 op zijn conto schrijven. Anne van Dam werd negende op de Ladies European Tour.

Top 10 voor Luiten en Van Dam

Het was bijna een jaar geleden dat Joost Luiten in het Gran Canaria Open een 8ste plaatst voor zich wist op te eisen. Daarna moest de zesvoudige winnaar op de Europese Tour ruim elf maanden wachten op een nieuwe top 10-notering. In het Steyn City Championship vielen de puzzelstukjes weer eens in elkaar en bracht hij vier goede ronden binnen: 68-66-69-69. Goed voor een totaal van -16 en een 10de plaats.

Het is natuurlijk te eenvoudig (en te vroeg) om het goede resultaat toe te schrijven aan de recente wissel van swingcoach, maar het is altijd lekker om een nieuwe samenwerking te beginnen met een goed resultaat. Op de slotdag maakte Luiten minder birdies dan de vorige dagen (drie stuks), maar hij wist zijn kaart daarentegen wel volledig 'schoon' te houden. Ook dat geeft vertrouwen.

Darius van Driel begon het toernooi in Zuid-Afrika heel goed met een 65, maar zakte vervolgens met ronden 74, 72 en 71 weg naar de 64ste plaatst op het leaderboard (-6).

Het winst ging naar de Shaun Norris. De 39-jarige Zuid Afrikaan begon de slotdag met vier slagen voorsprong, maar niet kon voorkomen dat zijn landgenoot Dean Burmester aansluiting vond en hem zelfs voorbij ging. Norris knokte zich echter knap terug met vier birdies op de back-nine en won hiermee voor het eerst op de DP World Tour.

In het Saudi Ladies International, onderdeel van de Ladies European Tour, liet ook Anne van Dam tekenen van herstel zien. De Nederlandse verloor eind vorig jaar haar volledige speelrecht op de LPGA Tour, maar liet zien dat ze niet voor niets vijf keer wist te winnen op de Ladies European Tour.

De 26-jarige Arnhemse kon met twee keer een 73 (+1) in het weekend niet meedoen om de prijzen, maar haar totaalscore van -2 was genoeg voor een 9de plaats. Dit geeft vertrouwen dat de swingveranderingen hun vruchten beginnen af werpen, zeker omdat de Royal Greens Golf & Country Club met wind lastig speelde.

De Engelse Georgia Hall (-11) was deze week een klasse apart en had op de streep maar liefst vijf slagen voorsprong op de concurrentie.

Tour
  • Golfsupport