Herstel duurt voort

Joost Luiten staat er halverwege het toernooi bij Johannesburg goed voor. Ook Darius van Driel plaatste zich voor het weekeinde.

Joost Luiten

Stand en Live Scoring
Luiten voegde aan de 68 van dag 1 een 66 toe. Met een totaal van 134 (-10) staat hij op de gedeelde twaalfde plaats.
Op zijn eerste 36 holes op de par-72 baan van The Club at Steyn City maakte Joost Luiten dertien birdies en drie bogeys. Zijn statistieken voor de twee ronden geven aan dat zijn approaches en zijn korte spel een stijgende lijn vertonen.
De laatste keer dat Luiten in een wedstrijd van de DP World Tour een top-10 plaats behaalde, was in april 2021. Hij werd achtste in het toernooi op Gran Canaria - een paar dagen voor hij ziek naar huis ging.
Goede scores en degelijk spel - geen wonder dat Luiten een tevreden man is.
‘Speelde prima, gaf mijzelf veel kansen’, zei hij na afloop. ‘De baan is uitstekend en dat gold vanochtend zeker voor de greens. Als je de lijn ziet, kun je ‘m vrijwel zeker holen.’
‘De driver goed slaan, dat is erg belangrijk op een baan als deze. Komt je teeshot in de rough, dan heb een flinke kans op een mudball.’
‘Mijn spel is tot nu toe niet geweldig geweest en ik hoop op deze voet door te gaan. Hopelijk is mijn achterstand na vandaag niet te groot.’

Het zijn nu acht slagen - niet op Du Preez echter.
James Hart du Preez blijft wel verbazen. De 26-jarige Zuid-Afrikaan slaat de bal een mijl, maar presteert voor de rest op zijn zachtst gezegd matig. Zijn 1415de plaats op de wereldranglijst zegt wat dat betreft voldoende.
Du Preez flirte gisteren zelfs met een 59 voor hij met een 63 genoegen moest nemen - na bogeys op de laatste twee holes. Vrijdagochtend voegde hij er een 66 aan toe voor een totaal van 129, vijftien onder par.
De twee meter en twee centimeter lange Du Preez werd pro in 2018. Zijn progressie werd flink gehinderd door een aantal blessures, maar hij is nu volledig fit.
James Hart du Preez staat echter niet meer eerste. Wel zijn ervaren landgenoot Shaun Norris, die nog nooit won op de Europese Tour, maar wel succesvol was en is in Azië: hij won zes wedstrijden, waaronder vier in Japan.
De 39-jarige Norris kwam tot 64-62=126 (-18) - drie strokes beter dus dan James Hart du Preez.
Darius van Driel blonk donderdag uit met een strakke 65. Hij had het in de tweede ronde moeilijker, maar haalde wel on the number de cut. Van Driel speelde de parkbaan in 74 slagen voor een score van 139 en is gedeeld 61ste.
Daan Huizing scoorde in ronde twee niet minder dan veertien slagen beter dan een dag eerder: 66 om 80. Maar zijn totaal van 146 (+2) was bij lange na niet voldoende om de cut te halen. Die viel op dus op vijf onder par.
Ziggo Sport Golf en Golf TV zenden de derde ronde zaterdag van 11.30 - 16.00 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • Golfsupport.nl