Verre én rechte drives

Dustin Johnson mag dan een van de longhitters op de tour zijn, hij swingt zelden op meer dan 85 procent. De basis van zijn drives is goed balcontact. Hij legt het zelf uit.

Verre én rechte drives

'Raak de bal goed en hij vliegt altijd ver. Als je focust op ritme en balans, in plaats van zo hard mogelijk slaan, krijg je de afstand die je wilt met een gecontroleerde beweging. En dat betekent dus ook meer fairways. Dit zijn mijn swinggedachten om de bal ver én recht te slaan.'

1. Bouw snelheid rustig op
In pro-am's zie ik veel golfers die zich in hun swing enorm haasten. Hun bewegingen zijn snel, schokkerig en totaal niet ritmisch, en ze creëren maar weinig afstand. Met de driver is mijn sleutelwoord 'geduld'. Dit helpt me bij een vloeiende, gecontroleerde take-away en gelijkmatige overgang van back- naar downswing. Ik begin pas met het opbouwen van snelheid als mijn arm op weg naar beneden richting horizontaal komt. Wacht op de snelheid en je vindt vaker het midden van het clubblad... en dat betekent meer lengte.

2. Fundament voor power
Veel golfers slaan slechte drives omdat de basis niet goed is. Zorg dat alles haaks is opgelijnd: voeten, heupen en schouders. Ga breed staan, met je voeten iets buiten je schouders, en de bal net binnen je voorste voet. Hierdoor moet je achterste schouder iets naar achteren kantelen, weg van het doel en onder je voorste schouder. Dit is de perfecte, gebalanceerde set-up.

3. Verander je set-up, niet je swing
Af en toe is het nodig of handig om de bal te manoeuvreren. Dat doe ik nooit door mijn swing te veranderen. Ik pas mijn set-up aan. Ik ga iets meer open staan (links opgelijnd) om een fade te slaan, en een beetje gesloten (rechts opgelijnd) voor een draw. Zo hoef je niet na te denken over het veranderen van je swing of je swingpad.

4. Focus op je startlijn
Amateurs weten wel waar ze willen dat de bal eindigt, maar vaak hebben ze geen idee op welke lijn hij moet beginnen. Voor mij is het essentieel om de eerste paar meter van de balvlucht in gedachten te hebben. Het helpt me om de slag uit te voeren die ik nodig heb. Besteed meer aandacht aan de startlijn en je accuratesse zal beter worden.

Tips
  • Golfsupport