Luiten na twintig jaar in zee met andere swingcoach

Ze maakten alles samen mee, wonnen samen zes tourtitels, maar in de zoektocht naar de oude vorm is in Team Luiten geen plek meer voor Phil Allen,.

luiten

De naam van de in Rotterdam woonachtige Engelsman stond al even niet meer op het deel van de website van Luiten waar hij zijn team voorstelt en nu is ook officieel bekend dat Luiten en Allen niet langer samenwerken.

'Soms is het tijd om wat anders te proberen', was het eerste commentaar van de Nederlander vanuit Zuid-Afrika, die daar tegelijk aan toevoegde 'het niet aan de grote klok te hoeven hangen tijdens een toernooiweek.'

De breuk tussen de 36-jarige Luiten en de man die zijn swing sinds zijn tienerjaren onder handen had is evenwel opmerkelijk. De voorbije jaren werd op diverse social media kanalen regelmatig geopperd dat het voor de tot ruim buiten de top-300 afgezakte voormalige Nederlands nummer 1 misschien wel goed zou zijn om eens met een andere coach in zee te gaan, maar Luiten hield suggesties in die richting altijd vastberaden af.

Tot nu dus.

De man die mag proberen Luiten weer terug te brengen op zijn oude niveau luistert naar de naam Jamie Gough en werkt(te) eerder met spelers als Thomas Bjorn, Charl Schwartzel en Andy Sullivan. Samen met de recent in de arm genomen mental-coach Lee Crombleholme en 'oude getrouwen' als Bas van der Steur en Rob Mouwen vormt de Zuid-Afrikaan het nieuwe team Luiten

Tour
  • Golfsupport