TaylorMade Stealth-ijzers

Door het gebruik van meerdere materialen heeft TaylorMade de Stealth game improvement-ijzers een heel flexibel clubblad met een grote sweetspot weten te geven.

TaylorMade Stealth-ijzers

Aan de basis van de extreme vergevingsgezindheid en lengte van de nieuwe ijzers staat het zogenaamde Cap Back Design, dat TaylorMade voor het eerst liet zien in de SIM2 Max- en Max OS-ijzers. Door een hol ijzer te maken en de stalen achterkant te vervangen door polymeer kon de flexibiliteit van het clubblad worden vergroot, de balsnelheid worden verhoogt en de vergevingsgezindheid worden verbeterd.

Bij de Stealth-ijzers gaat TaylorMade nog een stap verder. De designers wilden de prestaties laag op het clubblad verbeteren, omdat de meeste mid- tot hoge handicappers de bal hier raken. Hiervoor moest het zwaartepunt verlaagd worden, want 'waar het zwaartepunt naartoe gaat, volgt de sweetspot'.

Uiteindelijk werd via een Toe Wrap-constructie gewicht van de hoge teen naar de zool verplaatst, waardoor het zwaartepunt 0,8 millimeter lager kwam te zitten. Het resultaat: een hogere vertrekhoek en balvlucht, veel carry en een 'zachte' landing met minder rol. Dat je bij impact een solide gevoel krijgt, is te danken aan dempend materiaal achter het clubblad.

Ook esthetisch wilde TaylorMade een stap maken in de game improvement-categorie. Er werd gekeken naar de P•700 serie, in de hoop een ijzer te maken dat er voor de meeste golfers aantrekkelijk uitzag – zowel in de tas als achter de bal. Het resultaat is een clubhoofd me een moderne look en strakke lijnen.

Om een accurate balvlucht te krijgen, hebben de lange ijzers iets meer draw-bias dan de mid-ijzers, die op hun beurt weer iets makkelijker een draw genereren dan de korte ijzers.

De Stealh-ijzers liggen vanaf 1 april in de winkel.

Prijs per ijzer: € 162 (staal), € 183 (graphite)