Lauswolt Open eerste meerdaagse toernooi op PGA-kalender 2022

Het Lauswolt Open (voor zowel heren als dames), op zaterdag 14 en zondag 15 mei, is dit jaar het eerste meerdaagse evenement op de wedstrijdkalender van de PGA Holland.

vince

Bijzonder aan deze editie op de door velen geprezen bos- en parkbaan in Beetsterzwaag (Friesland) is dat de winnende professional, naast een geldbedrag van € 5.000, een wildcard verdient voor het Dutch Open (26-29 mei op Bernardus in Cromvoirt).

De organiserende vereniging kijkt, na een gedwongen pauze door corona in 2020 en 2021, reikhalzend uit naar het evenement, zegt bestuurslid Jan Klaver van Lauswolt. Na de vorige editie, in 2019, had de club – in samenspraak met PGA Holland – ambities het toernooi uit te breiden van een tweedaagse (36 holes) naar een driedaagse (54 holes).

“Door de gedwongen pauze hebben we deze ambities bijgesteld”, zegt Klaver. “Het was ook voor de editie van dit jaar lang onduidelijk of het wel kon doorgaan. Maar ik ben blij dat we dit jaar nu toch ons eerste lustrum kunnen vieren, met opnieuw een tweedaags evenement.”

Het Lauswolt Open heeft ruimte voor 156 spelers. Het toernooi voor zowel professionals als amateurs hanteert een maximum handicap van 6 voor heren en 8 voor dames. “Nu alles weer kan, rekenen we op een vol deelnemersveld”, zegt Klaver. Het totale prijzengeld is zo’n € 23.000. Amateurs schrijven in via www.lauswoltopen.nl. Professionals kunnen zich melden via www.PGAholland.nl.

Alle oud-winnaars van het Lauswolt Open deden dit met een score onder par: Vince van Veen (foto, 2016, -7), Fernand Osther (2017, -4), Ruben Wechgelaer (2018, -1) en Ralph Miller (2019, -6). Zhen Botan (-2) won in 2019 de eerste editie met een gemengd deelnemersveld.

Clubs & amateurs
  • Golfsupport