Honma TW757-familie

Met drie nieuwe ijzers en een serie metalwoods doet Honma er alles aan om golfers aan meer balsnelheid en dus meer lengte te helpen.

TW 757

De TW757-drivers, -woods en -hybrides hebben een sleuf in de zool die zorgt voor meer flexibiliteit in het clubblad, zodat de bal met meer snelheid vertrekt. Voor het eerst is de sleuf verstevigd met koolstoffiber, een licht maar zeer sterk materiaal. Dit zorgt ervoor dat het clubhoofd stijf genoeg blijft om consistentie te waarborgen en de eigenschappen van de metal woods te optimaliseren.

Honma helpt op deze manier golfers met een 'normale' swingsnelheid (tussen de 85-120 mph / 135-195 km/u) aan meer balsnelheid en dus lengte.

De zoolsleuf werkt samen met de lichtgewicht kroon van koolstof om het zwaartepunt naar beneden en achterin het clubhoofd te krijgen – bij de driver door middel van een soort 'kiel'. Dit zorgt voor veel stabiliteit (hoog MOI) en een hoge balvlucht.

De 455 cc grote TW757 S-driver biedt een strakke balvlucht en spincontrole, wat vooral de betere golfer zal aanspreken. Met twee verwisselbare gewichten in de zool (3 en 9 gram) kun je de vertrekhoek en spin finetunen.

De TW757 D-driver heeft een inhoud van 460 cc en biedt de clubgolfer extra vergevingsgezindheid en minder verspreiding. De verwisselbare gewichten zitten hier niet middenin, maar in de hiel en de teen, om een draw te kunnen stimuleren en de stabiliteit nog verder te vergroten.

De TW757 S en D.

Dankzij interne gewichten ligt het zwaartepunt bij alle woods en hybrides net even anders, om de balvlucht voor elke loft te optimaliseren: hoog, strak en met weinig spin. De zoolsleuf en een dun cupface zorgen ook hier voor maximale balsnelheid.

Daarnaast zien drie nieuwe, op de tour geïnspireerde ijzers het levenslicht, gemaakt van verschillende materialen om lengte, stabiliteit en vergevingsgezindheid te optimaliseren.

De gegoten TW757 P is een modern players afstandsijzer dat dankzij een dun clubblad en een cavity back-design veel balsnelheid combineert met vergevingsgezindheid en controle. De lange ijzers (4-7) hebben een schroef (6 gram) en een intern gewicht van wolfraam (12 gram) in de teen en zool om de stabiliteit te bevorderen.

De TW757 B, Vx en B.

De forged TW757 Vx is een cavity-back players ijzers, gesmeed van zacht S20-staal. Dit ijzer combineert gevoel met afstand en biedt ook volop mogelijkheden om de bal te manoeuvreren. De lange ijzers (4-8) hebben een gewicht van 7 gram voor optimale consistentie en accuratesse.

Voor goede golfers die maximale controle en gevoel willen, bij voorkeur verpakt in een strak clubhoofd, is er de TW757 B. In de lange ijzers van deze moderne blade is wolfraam verwerkt om de verspreiding te minimaliseren, terwijl componenten van hars de vibraties bij impact te dempen. In de hiel is gewicht verwijdert, zodat de sweetspot voor zijn afmetingen nog behoorlijk groot is.

Prijs: € 649 (driver), € 379 (wood), € 349 (hybride), € 189 (P, Vx, B staal), € 199 (P graphite)