Weer Ritchie

Ondanks zijn eerste twee bogeys van de week kwam de overwinning JC Ritchie van in het Jonsson Workwear Open niet echt in gevaar. Hij won voor de tweede week op rij op de Challenge Tour.

Weer Ritchie

De 28-jarige Zuid-Afrikaan begon de slotronde van het Jonsson Workwear Open op 23 onder par – een record voor de Challenge Tour – en maar liefst tien slagen voorsprong op zijn naaste (nou ja, naaste...) achtervolgers. Hij was al drie ronden bogeyvrij en blaakte na zijn overwinning van vorige week het zelfvertrouwen. Wat kon er nog mis gaan?

Zelfs van een eerste negen boven par (geen birdies en een bogey) werd Ritchie niet zenuwachtig, al beseft elke golfer op zo'n moment dat het zijn toernooi is om te verliezen. En als er eenmaal zand in de motor komt, is het lastig om die hogere versnelling weer te vinden.

Uiteindelijk kwam Christopher Mivis in een bloedheet Zuid-Afrika nog behoorlijk dicht in de buurt. Met nog twee holes te spelen had de Belg zijn achterstand teruggebracht tot twee slagen. Zou het dan toch? Maar ook zuiderbuur ontdekte weer hoe moeilijk het is om in kansrijke positie slag voor slag te blijven spelen. Mivis maakte bogeys op zeventien en achttien, terwijl Ritchie de ontspanning juist weer vond en afsloot met twee birdies.

Zo was het verschil uiteindelijk toch nog zes slagen en won JC Ritchie zijn tweede toernooi op rij en zijn vierde op de Challenge Tour. Met -26 bleef hij drie slagen verwijdert van het 'onder par-record' op de Challenge Tour, maar de blijdschap zal er bij de nieuwe leider in de Challenge Tour-rankings niet minder om zijn.

Tour
  • Golfsupport