Norman geeft niet op

Volgens Amerikaanse media hebben spelers en hun managers een memo van de leider van de beoogde Super Golf League gekregen. Aan de ander kant is er de commissioner van de PGA Tour die potentiële ‘overlopers’ heeft verteld dat er voor hen geen plaats is op de PGA Tour.

Greg Norman

Greg Norman zegt in zijn vertrouwelijke brief - die door The Golf Channel naar buiten werd gebracht - dat de PGA Tour naar de mening van LIV Golf, het Saoedische bedrijf dat namens de regering van het land de investering in de SGL doet ,juridisch geen poot heeft om op te staan.
In our view and in the eyes of the law, the PGA Tour’s threats are utterly impermissible under competition and other laws.’
In een andere opvallende paragraaf van de brief staat ‘niemand van ons zou akkoord moeten gaan met deze verschrikkelijke manier van intimideren door de PGA Tour.’
Het is op het eerste oog vreemd en een beetje brutaal van Norman dat hij het over ‘wetten’ en over ‘intimideren’ durft te hebben. Eerlijke wetten hebben ze nauwelijks in Saoedi-Arabië, maar intimideren en bedreigen - daar weet de regering in Riyad alles van.
Met andere woorden, zegt Greg Norman, laat je niet bangmaken. Kies voor je eigen toekomst. Teken bij ons en je mag gewoon ook op de PGA Tour spelen.

Tevens beklaagt de man die voor zover bekend nog steeds geen enkele topspeler aan zich heeft weten te binden, dat de PGA Tour maar niets willen weten van ‘een constructieve dialoog om de sport, de stakeholders in de breedste zin van het woord en met name de spelers, te verbeteren. We gaan door met onze pogingen om op een respectvolle wijze naast elkaar te bestaan.’
Afgelopen dinsdag was er op PGA National, de baan van het Honda Open, een al geplande bijeenkomst van de spelers. De Tour zegt daar niets over, maar volgens spelers werd hen verzekerd dat de PGA Tour het recht aan zijn zijde heeft.
Een van de grote namen van de Honda Classic, Brooks Koepka, heeft voor de PGA Tour gekozen, maar hij denkt dat er toch spelers zullen zijn die de sprong wagen.
‘Ze [Norman c.s.} hebben genoeg geld. Ik zie ze dit niet opgeven. Ze kunnen gewoon de bedragen verdubbelen en dan krijgen ze hun spelers.’

Tour
  • Pro Shots