Steil uit de zware rough

Iedereen slaat zijn bal wel eens uit de zware rough. Soms heb je mazzel, maar vaak is het al lastig genoeg om de bal terug in het spel te krijgen. Dat doe je zo.

Steil uit de zware rough

Pak je verlies en neem genoeg loft
Kies een club met voldoende loft om de bal uit het hoge gras te krijgen. Je hebt een slechte bal geslagen en moet je verlies nemen. Het laatste wat je wilt is te ambitieus zijn en de bal niet uit de rommel krijgen.

Terug in je stand voor een steile invalshoek
Je wilt een steile invalshoek hebben, zodat het clubhoofd zich door minder gras hoeft heen te ploegen en er bij impact minder gras tussen het clubblad en de bal zit. Dit doe je door de bal iets terug in je stand te spelen.

Borst draaien en club optillen
Om de gewenste steile invalshoek te creëren, moet je de club in de backswing steil wegnemen. Maar vergeet niet om je grote spieren te gebruiken en je bovenlichaam te draaien, in plaats van alleen je armen en polsen te gebruiken.

Stevig grippen en hard swingen
Ondanks de aanpassingen in de set-up moet de club door veel gras heen, dus wil je zo veel mogelijk clubhoofdsnelheid genereren. Grip de club wat steviger om het snelheidsverlies te beperken en het clubblad haaks te houden.

Tips
  • Golfsupport