6 hosels EVNRoll-putters

De hosel van een putter is essentieel voor de gewichtsverdeling en daarmee voor je puttingstroke. Daarom voegt EVNRoll twee nieuwe hosels toe aan de populaire V-Serie, waarmee het totaal op zes komt.

Nieuwe hosels EVNRoll-putters

Bij putten draait het om accuratesse en consistentie, en hiervoor moet je het clubblad bij impact keer op keer loodrecht op de doellijn zien te krijgen. Dat lukt alleen als het ontwerp van je putter correspondeert met je puttingstroke.

Zo zal een face-balanced clubhoofd (waarbij het clubblad recht naar boven wijst als je de putter op je hand balanceert) niet werken als je een puttingstroke met een sterke boog hebt. In dit geval werkt een putter met een aantal graden toe-hang beter.

De zes modellen uit de V-Serie.

Een hosel kan dus helpen om een bepaalde neiging – bijvoorbeeld een pull of juist een push – in toom te houden.

Zo kan een push (bal rechts van het doel voor rechtshandige golfers) worden beteugeld door een langere hosel, omdat deze minder toe-hang in het clubhoofd creëert waardoor het clubhoofd zich bij impact makkelijker sluit. Bij een pull (bal links van doel voor rechtshandige golfers) kan een kortere hosel juist de oplossing zijn, omdat de extra toe-hang de rotatie van het clubblad vertraagt.

'Hosels zijn belangrijk', is de conclusie van EVNRoll en dus kun je bij de populaire V-Serie vanaf nu kiezen uit zes verschillende modellen. We zetten ze op een rij.

Short slant en short plumber.

1. De short slant-hosel geeft meer toe-hang en hierdoor meer rotatie in de impactzone. Dit design heeft een pin die in de shaft verdwijnt, zodat deze naadloos in het clubhoofd overloopt. Een 'look' die betere golfers prefereren.

2. De short plumber-neck is een hosel die de toe-hang enigszins reduceert en daarmee ook de rotatie van het clubblad. Deze klassieke hosel plaats de shaft een volle breedte voor het clubblad (offset).

Long plumber en long slant.

3. De long plumber-neck reduceert de toe-hang nog verder, wat past bij een puttingstroke met een recht swingpad. Ook dit design heeft een volle shaft offset.

4. Bij de long slant-hosel zit de shafts twee breedtes voor het clubblad en om hiervoor te compenseren heeft het laatste twee graden extra loft. Dit design wordt gebruikt bij de Midlock-putterlijn, waarbij je de grip tegen de linkeronderarm drukt.

Inline short slant en mid slant.

5. De nieuwe inline short slant-hosel geeft het hoogste aantal graden toe-hang en daarmee maximale rotatie van het clubblad. Dit swingpad helpt tegen een pull. De hosel verdwijnt in de shaft, wat een 'clean look' bij het adresseren geeft.

6. De nieuwe mid slant-hosel creëert een gemiddelde toe-hang en een bescheiden rotatie van het clubblad. Deze neutrale hosel promoot noch een pull, noch een push. Hij heeft een volle shaft offset.