Banen NL: Golfbaan Midden-Brabant

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Aan de rand van het land (deel 5).

midden-brabant

Gelukkig mogen we alweer een tijdje op pad, maar toen reizen naar het buitenland lastig was, herontdekten velen reizen in eigen land. Zeker op de banen waar je het buitenland bijna kan ruiken.

PRAKTISCH

18 holes - par 72

Geel: 5611 meter

Rood: 4925 meter

Dunsedijk 1

5085 ND Esbeek

(013) 516 99 66

www.golfmiddenbrabant.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

(Geschreven door: edwin, handicap: 9,1)

Gespeeld in coronatijd onder de winterregels. Dit houdt in dat je moest spelen vanaf de oranje teeboxen. Daarvoor is de prijs aangepast naar € 40, wat prima is. De baan zelf lag er boven verwachting goed bij. Daags ervoor had het stevig geregend, maar daar merkten wij niks van: de fairways zagen er goed uit. De greens zijn sterk geonduleerd, dus een 3-putt ligt altijd op de loer. Een uitdagende baan die ik in de zomer van 2021 zeker nog een keer zal aandoen.

Al veel positieve verhalen gehoord en vandaag zelf ervaren: wat een parel is deze baan. Ondanks de vele regen van de afgelopen week lag de baan er prima bij. Helaas waren de greens net bezand, en sommige geprikt, maar dan nog waren ze in prima conditie. Absolute aanrader. Wij hadden een vroege starttijd en helaas was de horeca (en dus ballen voor de driving range) pas om 09.00 uur open. Gelukkig kregen we van een vriendelijk lid een flinke mand met driving range-ballen. Super gastvrij.

(Geschreven door: RonaldDekker, handicap: 9,3)

Golfers Magazine zegt:

Het is alweer even geleden dat we Midden-Brabant bezochten, maar als we het ons goed herinneren – en de reviews op Leading Courses bekijken –, dan moesten we maar snel weer eens de rit naar het pal tegen de grens gelegen Esbeek maken. Het is hier heerlijk rustig, de holes zijn met zorg tussen de bossen neergelegd en voldoende afwisselend. Dat het in een oude boerderij gevestigde clubhuis maar snel weer volledig open mag zijn om de golfdag van een passend slot te voorzien.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses