Banen NL: Golfcentrum Reymerswael

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Negen is genoeg (deel 4)

reymerswael

Gelukkig mogen we alweer een tijdje op pad, maar toen reizen naar het buitenland lastig was, herontdekten velen reizen in eigen land. Zeker op de banen waar je het buitenland bijna kan ruiken.

PRAKTISCH

18 holes - par 71

Geel: 5744 meter

Rood: 4885 meter

Grensweg 21

4411 ST Rilland Bath

(0113) 55 12 65

www.reymerswael.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Een technisch moeilijke golfbaan met dit keer geen tot vrijwel geen wind. Prachtig om zo tussen het water te spelen (uitzicht over het Schelde-Rijnkanaal, de Westerschelde en de Brabantse Wal, helaas ook richting Doel). De kwaliteit van de baan (fairways en greens) is zeer goed. Ja, een prima onderhouden golfbaan. En de ontvangst is zeer gastvrij, met een lekkere koffie om mee te nemen en buiten op een van de vele bankjes van te genieten. Ook de prijs maakt deze golfbaan zeker een aanrader.

(Geschreven door: cork, handicap: 9,4)

Deze golfbaan ligt tussen twee grote wateren. Het kan er zeer koud en heel winderig zijn. Grote parking, ruime driving range en twee grote oefengreens. Groot clubhuis. De teeboxen werden gespaard en er lagen tijdelijke afslagplaatsen, de fairway en greens waren in zeer goede staat. Alles staat goed aangeduid.

(Geschreven door: knapsteleerling, handicap: 36,0)

Golfers Magazine zegt:

Voor een rondje in de rustige natuur hoef je niet naar Reymerswael. De uit 1986 stammende baan ligt aan de rand van een druk stukje Nederland, windmolens vormen een groot deel van het uitzicht, hoogspanningskabels hangen als kerstverlichting boven de baan, en enorme binnenvaartschepen drijven traag voorbij. Des te knapper is het dat hier zo'n leuke golfbaan is aangelegd. Op de smalle strook grond die beschikbaar was, ligt een redelijk traditionele lay-out, waarbij je de eerste negen ver van het clubhuis weg speelt en vanaf hole tien de weg naar huis een aanvang neemt. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid betekent dat navigeren in de wind.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses