Banen NL: Amsterdam Old Course

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Negen is genoeg (deel 4).

old course

Puriteinen gruwen ervan, maar de trend is onomkeerbaar: golf is meer en meer een sport van negen holes aan het worden. Vooral omdat dat kortere rondje makkelijker in te passen is in een druk bestaan. Dat is goed nieuws voor de banen die slechts negen holes hebben. Hun aantrekkingskracht wordt er alleen maar groter door.

PRAKTISCH

9 holes - par 36

Geel: 2593 meter

Rood: 2334 meter

Zwarte Laantje 4

1114 BA Amsterdam

(020) 694 36 50

www.amsterdamoldcourse.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Een jaar na de laatste renovatie is de baan duidelijk ‘tot rust’ gekomen. Waar je bij de starthole alle ruimte hebt, wordt het met iedere hole moeilijker om je landingsgebied vast te stellen. Hole vier blijft een lastige, korte par-3, waar je je geen fout kunt permitteren. De baan ligt er goed verzorgd bij, met uitzondering van de bunkers, die niet aangeharkt zijn (en worden). Tevens keihard. Sommige greens hebben veel plekken, maar lopen prima. Beperkte oefenfaciliteiten. Je parkeert direct naast het clubhuis. Wat een heerlijk oude uitstraling.

(Geschreven door: RienSiervogel0, handicap: 19,3)

Zeker in de winter is een rondje Amsterdam Old Course een aanbeveling. Slaat het weer om, begint het hard te regenen? Je bent zo terug in het karakteristieke rietgedekte clubhuis. Dit is een baan met een verhaal. Negen holes in de schaduw van de Johan Cruijff ArenA en letterlijk onder de betonnen goten waar boven je hoofd de treinen voorbij denderen. Er kan hier gegolfd worden zolang de Nederlandse Spoorwegen dat goed vinden, want het terrein is als ontwikkellocatie al lang in handen van het OV-bedrijf.

(Geschreven door: dwayneraemakers, handicap: - )


Golfers Magazine zegt:

Ooit lagen er achttien holes op ruime afstand van de stad, tegenwoordig zijn het er negen en ligt de stad aan alle kanten om de baan heen. Zelfs erboven, met de zo typerende fly-over van de Nederlandse Spoorwegen die de baan doorsnijdt. Pal naast de thuishaven van Ajax is het passen, proppen en meten. Maar ondanks de al decennia dreigende sluiting kun je nog altijd prima golfen op een van de oudste banen (1935) van het land, die na een jarenlange renovatie hopelijk nog jaren mee mag.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses