Swing met je ogen dicht

Tempo is essentieel bij een golfswing, maar het is lastig om te oefenen. Russell Knox heeft een handige tip, al ziet het er misschien wat vreemd uit...

Met je ogen dicht

Ik zie amateurs heel vaak een haastige swing maken, met een slecht tempo. En als de verschillende onderdelen van je lichaam niet goed samenwerken, krijg je grote fouten en slechte ballen. Het is heel moeilijk om je tempo en de juiste volgorde van je bewegingen (de swingsequence) te verbeteren, dus oefen ik vaak met mijn ogen dicht.

Hierdoor worden je andere zintuigen scherper en voel je beter wat je lichaam doet. Je voelt de spanning in bepaalde lichaamsdelen, de gewichtsverplaatsing en de posities in je swing, zodat je heel goed kunt uitzoeken wáár het misgaat.

Probeer het met een paar proefswings met een kort ijzer en zonder bal. Zorg dat je een échte swing maakt, alsof je de bal echt slaat, en 'luister' naar wat je lichaam je vertelt. Het ziet er misschien wat vreemd uit, maar je zult versteld staan hoe bewust je bent van wat je lichaam en de club doen. Je balans zal direct beter worden, wat essentieel is voor een goede swing.

Tips
  • Golfsupport