Morikawa niet naar de Saoedi’s

Aan de vooravond van het Genesis Invitational in Los Angeles laat de tweevoudig Major-winnaar weten het aanbod voor een overstap naar de Super Golf League niet te aanvaarden.

Collin Morikawa

‘Wat betreft dat Saoedische gebeuren, ik ben helemaal voor de PGA Tour. Ik ben nu twee en een half jaar prof. Mijn hele leven heb ik aan de PGA Tour gedacht. Ik heb gedacht over spelen tegen Tiger, zijn records te verbeteren. Ik heb nooit aan iets anders gedacht, het is altijd de PGA Tour geweest’, zei Morikawa tijdens een sessie met de media.
‘Ik wil het opnemen tegen de besten ter wereld en op dit moment is dat hier. Ik denk dat veel andere jongens nadenken over -- ik weet niet waar ze aan denken, maar veel jongens nemen waarschijnlijk de beslissing over wat ze wel en niet moeten doen. In ieder geval wat mij betreft veel onzekerheden.’
Collin Morikawa, vorig seizoen de nummer een van de Europese Tour, is niet de enige topspeler die niet met de Saoedi’s in zee gaat. Rory McIlroy, Jon Rahm, Brooks Koepka, Justin Thomas en Jordan Spieth hebben al gezegd niet in de SGL te gaan spelen.

Toch lijken meerdere spelers wel voor het grote geld te kiezen.
Kramer Hickok, de huidige nummer 63 op de FedEx Ranking, zei voor de microfoon van de Stripe Show podcast dat hij weet dat zeventien spelers de officiële Tours vaarwel zeggen.
‘Je zult zien dat veel grote namen de sprong wagen’, aldus Hickok. ‘Ik denk dat er zeventien jongens zijn geweest die al rond zijn. Ik kan niet zeggen wie ze zijn, maar van wat ik heb gehoord, is het [geboden] geld heel, heel aantrekkelijk. Je zult maar twaalf tot veertien wedstrijden spelen. Je zult niet te maken krijgen met het missen van de cut. Er zullen maar 40 spelers zijn. Van die veertien wedstrijden zullen er tien in de Verenigde Staten worden gespeeld. Bonussen, enorme prijzengelden - het zal erg aantrekkelijk zijn voor sommige van deze jongens.’

Tour
  • Youngfield Golf Media
  • Pro Shots