Veerman en Detry in de top 10

Halverwege het Ras al Khaimah Championship staan Thomas Detry (-9) en Johannes Veerman (-8) hoog op het leaderboard. Wil Besseling haalde als enige Nederlander de cut.

Veerman

Leaderboard Ras al Khaimah Championship.

De beste papieren leken na een openingsronde in 68 slagen (-4) weggelegd voor Daan Huizing. Maar waar er donderdag vooral birdies en zelfs een eagle op zijn kaart stonden, deden de vier bogeys van vandaag hem alsnog de das om. Met 68-74 en een totaal van -2 had de 31-jarige Zwollenaar net een slag te veel nodig om er dit weekend bij te zijn.

De cut kwam dus op -3 te liggen, wat precies het totaal was dat Wil Besseling na ronden 73-68 achter zijn naam had staan. De lange Noord-Hollander boekte de meeste van zijn winst (vijf birdies) op zijn eerste zes holes. Morgen gaat hij als eerste de baan in, wat hopelijk met goede greens en weinig wind een goede score kan opleveren. Het veld zit nog relatief dicht bij elkaar, dus dan is er ook snel winst te boeken.

Darius van Driel wist vandaag met een 71 (-1) wel onder par te duiken, maar de gisteren opgelopen schade (+7) was veel te groot om te herstellen. Met 79-71 eindigde hij in de staart van het veld (T123 op +6).

Hoog op het leaderboard vinden we de namen van onder andere Johannes Veerman (T8 op -8) en onze zuiderbuur Thomas Detry (T4 op -9), al moeten ze net als de rest van het veld toch al een aardig gaatje laten naar de Schot David Law (-14) en de Deen Nicolai Hojgaard (-12).

Veerman (66-70) won afgelopen augustus zijn eerste toernooi op het hoogste niveau, gevolgd door twee top 10's en is dus met vertrouwen naar de Arabische Emiraten afgereisd.

'Ik speelde goed vorige week (35ste, red.), zeker gezien een flinke jet lag had', aldus de 29-jarige Nederlandse Amerikaan na zijn eerste ronde. 'Ik heb dit jaar pas vijf ronden gespeeld en ben dus tevreden. Ik denk niet veel na over mijn overwinning, maar hij zit wel in mijn broekzak, dus dat geeft vertrouwen: je weet dat het je al eens eerder is gelukt.'

Ook Detry (66-69) is tevreden over zijn start. 'Met de wind is het af en toe lastig, maar ik ben tevreden over hoe ik speel.'

Tour
  • DP World Tour