Shot Scope Pro LX+

De Shot Scope Pro LX+ combineert een laser met een gps-afstandsmeter én shot tracking-technologie.

Shot Scope Pro LX+

Ben je tijdens een rondje golf op zoek naar zo veel mogelijk informatie, om altijd de juiste strategie te kunnen bepalen? Dan zit je gebeiteld met de Pro LX+. Producent Shot Scope – een grote jongen op het gebied van gps en shot tracking – heeft namelijk drie 'data-verzamelaars' aan elkaar gekoppeld: een laser, een gps-afstandsmeter en een systeem dat al je slagen bijhoudt.

Je kunt de Pro LX-laser (€ 280) en de H4 gps-handheld met tracking (€ 180) ook los van elkaar kopen en gebruiken, maar gecombineerd als de Pro LX+ heb je het beste van meerdere werelden. Een laser is ideaal om snel en secuur de afstand tot zichtbare doelen te schieten (de vlag, een boom), terwijl een gps-systeem excelleert in situaties met minder goed zichtbare zaken (doglegs, waterhindernissen, voorkant green) en om het totaalplaatje van een hole te geven, waarop je de strategie kunt aanpassen.

De Pro LX-laser vergroot 7x, meet doelen tot 900 yards (820 meter) tot op de yard nauwkeurig, trilt als je het doel te pakken hebt en is voorzien van slope technologie (die je met een schuifknop eenvoudig kunt uitschakelen). Je kunt kiezen voor rode of zwarte cijfers in het display, waardoor deze in alle omstandigheden goed leesbaar zijn.

De H4 gps-handheld klikt je met een magneet eenvoudig aan de achterkant van de laser (of je trolley), of je hangt 'm aan je golftas of je riem. Hij geeft je de afstand tot de voorkant, het midden en de achterkant van de green op 36.000 voorgeladen banen over de hele wereld. Ook krijg je van elke hindernis te zien hoe ver het is om er (niet) in te belanden of eroverheen te komen.

De lichtgewicht handheld is ook uitgerust met 'performance tracking', waarbij via sensoren die je in de grip van je clubs schroeft, data over al je slagen wordt bijgehouden. Zo weet je precies de afstanden die in werkelijkheid slaat en waar je sterke en zwakke punten zitten. Via de gratis app en het online platform krijg je meer dan 100 statistieken te zien, waaronder Strokes Gained en vergelijkingen met handicapcategorieën. Je hoeft geen abonnement te nemen en updates zijn gratis.

Prijs: € 400 (Pro LX+)