Cleveland Launcher XL-familie

Lang, hoog en recht zijn volgens Cleveland de toverwoorden voor de nieuwe Launcher XL-drivers, woods, hybrides en ijzers.

Cleveland Launcher XL-familie

Cleveland Golf staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke en betaalbare golfclubs en de Launcher XL-serie is hierop geen uitzondering.

'Dit is de meest vergevingsgezinde driver die we ooit gemaakt hebben', zegt Joe Miller, productmanager Europa van Cleveland. 'We introduceren een standaardmodel met aanpasbare loft en lie (Launcher XL), een lichtgewicht model voor golfers met lagere swingsnelheden (Launcher XL Lite) en een draw-versie die een slice tegengaat (Launcher XL Lite Draw).'

Launcher XL-driver

De Launcher XL-driver is 6,7 procent langer dan zijn voorganger en 11 procent stabieler (MOI), wat resulteert in een hogere balvlucht en 27 procent minder verspreiding dan de vorige generatie. Dit is ondermeer te danken aan het zogenaamde Rebound Frame, dat bepaalde zones flexibeler maakt en andere juist stijver, waardoor er meer energie op de bal wordt overgedragen. Het resultaat: meer lengte en minder afzwaaiers.

In de grip van alle clubs uit de Launcher XL-familie is een counter balance-gewicht van 8 gram geplaatst, waardoor je met dezelfde swingsnelheid meer momentum kunt genereren, terwijl ook de balans en controle toenemen.

Launcher XL-hybride, Hy-Wood en fairway wood.

Ook de Launcher XL Halo-fairwaywoods en -hybrides hebben een groter clubhoofd met een Rebount Frame en veel gewicht aan de zijkanten. Dit resulteert in een heel hoog traagheidsmoment (MOI) en dus veel stabiliteit als je de bal niet geweldig raakt. Onder de zool zitten rails die helpen om het clubblad bij impact op lijn te houden als je van het gras slaat. De verschillende niveaus in de kroon (bovenkant) brengen het zwaartepunt omlaag, waardoor je een hoge balvlucht krijgt.

Tussen de fairwaywoods en hybrides plaatst Cleveland een zogenaamd Launcher XL Halo Hy-Wood. Deze club heeft het uiterlijk van een hybride, maar gebruikt de technologie van een fairwaywood om balsnelheid en afstand te maximaliseren. Joe Miller: 'Dit is de perfecte club om met je tweede slag afstand te maximaliseren zonder dat je inlevert op controle.'

Launcher XL-ijzers

De familie wordt gecompleteerd door de Launcher XL-ijzers en de nog makkelijker slaande XL Halo-hybride ijzers. Beide hebben een hoog moment-of-inertia (MOI), wat deze (super)game-improvers zeer stabiel en vergevingsgezind maakt. Dit is voor een groot deel te danken aan strategisch geplaatste gewichten in het holle clubhoofd.

Het clubblad is voorzien van verschillende dikte om de balsnelheid zo consistent mogelijk te houden over een zo groot mogelijk oppervlak. Ook hier zorgt een counterbalancegewicht in de grip voor een betere balans en meer controle, mede omdat het helpt om het clubblad bij impact loodrecht op het doel te krijgen.

Launcher XL-hybride ijzers

De lange ijzers (4-7) hebben bredere en minder diepe groeven, terwijl de korte ijzers (8-SW) juist diepe, dichter bij elkaar geplaatste groeven hebben om meer spin te genereren. Zo wordt de balvlucht bij elk ijzer geoptimaliseerd.

De V-vormige zool graaft zich minder in dan een normale zool, zodat je ook als je de bal te vet raakt – een probleem waar veel amateurs last van hebben – nog een prima resultaat hebt. Bij de hybride-ijzers hebben de lange ijzers een nog bredere zool die is voorzien van een rail, om nog meer foutmarge te bieden bij het contact met de grond.

De Launcher XL-clubs liggen vanaf 25 maart in de winkel.

Prijs: € 419 (XL driver), € 359 (XL Lite/XL Lite Draw), € 239 (XL Halo wood), € 229 (XL Halo Hy-Wood), € 219 (XL Halo hybride), € 599 (XL/XL Halo, 6 ijzers staal), € 699 (XL/XL Halo 6 ijzers graphite),