Matsuyama op gelijke hoogte met Choi

Met zijn overwinning in het Sony Open voegde Hideki Matsuyama zich met acht titels op de PGA Tour naast K.J. Choi als meest succesvolle Aziaat.

Matsuyama op gelijke hoogte met Choi

De 29-jarige Japanner had er wel een play-off voor nodig, maar daarin maakte hij al op de eerste hole gehakt van Russell Henley met een briljante eagle.

Klik hier voor het leaderboard.

Voor Henley waren de druiven zuur: voor de derde keer in vijftien maanden wist hij de leiding na 54 holes niet om te zetten in een overwinning, waarmee hij in deze statistiek op 1 uit 6 komt. Dat is weinig overtuigend. Extra pijnlijk is dat drievoudige winnaar op de PGA Tour op de 72ste hole een putt voor de winst had, die net naast de hole gleed. 'Ik snap nog steeds niet waarom hij niet viel', aldus een aangeslagen Henley.

Matsuyama maakte op de back-nine een achterstand van vijf slagen goed (vier birdies tegenover een bogey van Henley) en liet er op de eerste play-off hole geen twijfel over bestaan dat hij de terechte winnaar was. Hij sloeg zijn tweede slag op de par-5 met houten-3 vanaf 252 meter op een kleine meter voor een tap-in eagle. 'Ik zag de bal niet eens, maar hoorde aan het gejuich dat hij goed was.'

Het was de achtste overwinning van de Masters-kampioen op de PGA Tour, waarmee hij zich naast K.J. Choi voegde als meest succesvolle Aziaat aller tijden op het circuit. 'Vanavond ga ik lekker aan de sake', aldus een tevreden Matsuyama.

Tour
  • Golfsupport