Odyssey-putters

Callaway brengt dit voorjaar een hele sloot nieuwe Odyssey-putters op de markt, met één gemene deler: de beroemde White Hot-insert is terug van weggeweest.

Odyssey-putters

De originele White Hot-insert zag in 2000 het levenslicht. Het idee om het covermateriaal van golfballen (urethaan) te gebruiken voor een insert bleek een schot in de roos en nog steeds is de White Hot de meest succesvolle insert die Odyssey ooit produceerde. Vooral op de Tour zweren spelers nog steeds bij het gevoel en geluid van de White Hot, wat genoeg reden was om deze klassieker nieuw leven in te blazen.

We vinden hem in de klassieke White Hot OG-putters, de Eleven (een nieuwe High-MOI mallet, die het zwaartepunt voorin heeft voor een betere rol) en de Tri-Hot 5K-putters, die een klassieke blade-look combineren met veel technologie en meerdere materialen. Wil je geen insert, dan kom je uit bij de high-end Toulon-lijn, met een gefreesd clubblad met diamantpatroon.

White Hot OG

De White Hot OG-lijn bestaat uit acht modellen, waaronder klassiekers als de Rossie, de 2-Ball en de 1. Ze hebben een zilveren PVD-finish, waarbij de belangrijke oppervlakken zeer fijn zijn gefreesd. Je kunt kiezen voor een stalen shaft of de op de Tour zeer populaire Stroke Lab: een counterbalanced design dat staal en graphite combineert voor optimale stabiliteit, gevoel en consistentie. Er is ook een model voor vrouwen.

De Eleven is een nieuwe mallet met een hoog moment-of-inertia (traagheidsmoment). Dit betekent dat het clubhoofd zeer stabiel is, zodat het clubblad bij balcontact op de hiel of teen minder snel open of dicht draait. Maar waar het zwaartepunt bij mallets meestal achterin ligt, heeft Odyssey het met behulp van gewichten meer richting het clubblad geplaatst. Volgens de designers zorgt dit voor een betere rol, meer gevoel en optimale controle.

Eleven

Met zijn strakke lijnen en lange oplijngraphics borduurt de Eleven verder op de Ten. Qua oplijnen kun je kiezen voor de Tour Lined-versie met één witte streep, de Triple Track met drie gekleurde lijnen naast elkaar en een klassiek design zonder graphic.

Ook de Eleven is uitgerust met een nieuwe versie van de Stroke Lab-shaft, waarbij zeven gram gewicht werd bespaard door de stalen sectie in te korten. Ook is hij wat stijver gemaakt om nog meer stabiliteit te bieden.

Met de Tri-Hot 5K wilde Odyssey een lijn bladeputters ontwerpen die door een andere constructie beter presteren dan standaardblades. Ze hebben een klassiek uiterlijk, maar 'onder de motorkap' zitten ze boordevol technologie.

Tri-Hot 5K

De vijf modellen combineren meerdere materialen, zoals roestvrijstaal, hoge kwaliteit aluminium en heel veel wolfraam, waardoor het traagheidsmoment (MOI) bij allemaal boven de 5.000 zit. Hierdoor zijn ze zeer vergevingsgezind voor een blade, terwijl het zwaartepunt voorin ligt voor een optimale rol van de bal en afstandscontrole. Je kunt kiezen voor zoolgewichten van aluminium, staal of wolfraam om het swingewicht aan te passen aan jouw voorkeuren.

Ook de Tri-Hot 5-putters ijn uitgerust met de klassieke White Hot-insert en een Stroke Lab-shaft.

Toulon

Heb je liever een putter zonder insert, dan komt je uit bij de high-end Toulon-lijn, die volgens Odyssey zijn ontwikkeld met 'obsessief veel aandacht voor detail, precisie en prestatie'. Met 38 overwinning binnen een paar jaar zijn ze zeer succesvol op de Tour. De '22-lijn bestaat uit acht modellen (drie blades, een mid-mallet en vier mallets) met een prachtig, zwart clubhoofd en een donkergroene shaft en grip.

Het diep gefreesde clubblad heeft een diamantpatroon, wat resulteert in een extreem zacht gevoel en geluid. In het patroon zijn ook nog horizontale groeven gefreesd, die de bal snel aan het rollen brengen – belangrijk, want als de bal minder glijdt en stuitert, houdt hij beter zijn lijn en heb je meer controle over de afstand.

Toulon

De Stroke Lab-shaft is 40 gram lichter dan een standaardshaft en dit gewicht is herverdeeld over het clubhoofd en het uiteinde van de grip. Deze counterbalance-technologie moet het tempo en de consistentie in de puttingstroke verbeteren.

Ook hier helpen gewichten in de hiel en teen om het zwaartepunt voorin en aan de zijkanten te plaatsen, wat resulteert in respectievelijk een betere rol en extra stabiliteit. Je kunt kiezen voor gewichten van 5, 10, 15 of 20 gram.

De nieuw Odyssey-putters liggen vanaf 4 maart in de winkel.

Prijs: € 249 (White Hot OG), € 359 (Eleven), € 399 (Tri Hot 5K), € 399 (Toulon)