Financiële injectie U.S. Women's Open

Dankzij de inbreng van een nieuwe partner komt het prijzengeld bij het grootste damestoernooi bijna op gelijke hoogte met dat van de mannen. De komende jaren mogen de beste speelsters van de wereld minstens tien miljoen dollar verdelen in dit Major. Dat was 5,5 miljoen.

saso

Het bericht haalde zelfs pagina 101 van NOS Teletekst, al kan dat ook gekomen zijn omdat een redacteur aldaar dacht dat de winnaar tien miljoen in ontvangst mag nemen straks, maar ook ondanks die fout, is de verhoging van het prijzengeld significant en veelzeggend voor de opmars van het professionele damesgolf en de waarde die bedrijven daar in zien.

Het bedrijf ProMedica investeert zwaar in golf en daar profiteren de beste vrouwen nadrukkelijk van. Niet alleen neemt het prijzengeld fors toe, ook worden de toernooien de komende jaren gespeeld op Amerika's beste banen.

Voor de CEO van ProMedica is de verbintenis met het U.S. Women's Open een weloverwogen en logische stap.

'Je kan eenvoudigweg niet praten over het verbeteren van de gezondheid van individuen zonder daarbij de impact van sociale factoren op de gezondheid van vrouwen in overweging te nemen. Het U.S. Women's Open is wat ons betreft het perfecte platform om onze boodschap naar een breed publiek te brengen.'

Pro-Medica verplicht zich voor zijn investering niet alleen aan een hoger prijzengeld, de onderneming zal de komende acht jaar ook fors inzetten om geld in te zamelen voor goede doelen, en krijgt daarvoor in ruil - voor het eerst in de historie van het toernooi - de eer naamsponsor te worden van het Major.

Ook tourbaas Mike Whan was vanzelfsprekend in zijn nopjes met de aankondiging.

'De USGA is er trots op dat we al jaren niet alleen geweldige toernooien voor onze spelers organiseren, maar dat we jongere spelers ook iets geven om over te dromen. Het U.S. Women's Open is al 75 jaar hét toernooi dat elk meisje ooit hoopt te winnen en dit partnership zorgt ervoor dat het toernooi alleen nog maar mooier wordt. Ik ben trots op wat we hier vandaag aankondigen, maar het is pas de eerste stap op weg naar nog heel veel meer.'

Het kampioenschap wordt in 2022 van 2- 5 juni gespeeld op de baan van Pine Needles in North Carolina en wordt rechtstreeks uitgezonden door Ziggo Sport.

Tour
  • Golfsupport