Callaway Rogue ST-ijzers

De Rogue ST-familie van Callaway biedt vier ijzers voor verschillende typen golfers, maar bij allemaal staat balsnelheid hoog in het vaandel.

Callaway Rogue ST-ijzers

Callaway introduceert vier gegoten Rogue ST-ijzers: de Max, de Max OS (oversized), de Max OS Lite (lichtgewicht) en de Pro (hol design). Net als bij de Rogue ST-drivers kwam de AI-computer op de proppen met verschillende clubbladpatronen en lofts, om snelheid, spin, vertrek- en landingshoek voor specifieke golfers te optimaliseren.

ST staat voor Speed Tuned en dat wil zeggen dat Callaway alles uit de kast haalt voor optimale balsnelheid. We zeggen bewust 'optimaal' en niet 'maximaal', want als je heel veel lengte verliest als je de sweetspot mist, hebben veel amateurs er weinig aan.

Om de beloofde balsnelheid zo consistent mogelijk te maken – over het hele clubblad – zijn de Rogue ST-ijzers uitgerust met zogenaamde 'Face Cup', die door zijn afgeronde randen dunner en lichter gemaakt kan worden. Vervolgens heeft de AI-computer voor elk model een patroon van verschillende diktes gedestilleerd, om over het hele clubblad de optimale spin, snelheid en balvlucht te krijgen.

Het maakt de Rogue ST het langste ijzer dat Callaway ooit maakte. Door het gebruik van 40-60 gram wolfraam zijn ze ook stabiel en vergevingsgezind, terwijl een insert van urethaan zorgt voor een zacht gevoel en een solide geluid – zonder dat het ten koste gaat van de balsnelheid.

De Max is een game-improver die allround presteert met een solide mix van balsnelheid en vergevingsgezindheid, waarmee dit voor een groot deel van de clubgolfers het meest geschikte ijzer is.

De Max OS is een maatje groter en helpt mid-handicap golfers met een brede zool, hoge balvlucht en extra offset. Van dit model is er ook een lichtgewicht versie (Max OS Lite) om de bal nog sneller de lucht in te krijgen.

De Pro richt zich met een compact clubhoofd, smalle zool en dunne toplijn op single handicappers, terwijl hij door zijn holle design toch veel balsnelheid en stabiliteit biedt.

De Rogue ST-ijzers liggen vanaf begin maart in de winkel.

Prijs (6 ijzers): € 999 (Max, Max OS), € 1099 (Max OS Lite graphite), € 1199 (Pro)