Geen LET-kaart voor Sohier en Meekers

Het is Anouk Sohier en Romy Meekers niet gelukt om via de Qualifying School vol speelrecht voor de Ladies European Tour te veroveren.

Geen LET-kaart voor Sohier en Meekers

Beide Nederlandse dames hadden op de slotdag van de Qualifying School op de South Course van de Spaanse Real Golf La Manga Club te veel slagen nodig om zich bij de beste vijftig te plaatsen. Sohier kwam niet verder dan een 77, haar slechtste resultaat van de week, terwijl ook de 76 van Meekers niet goed genoeg was.

Sohier bleef met een totaal van +10 na vijf ronden uiteindelijk twee slagen verwijdert van een 'volle kaart' (T57), terwijl ze de dag slechts één slag buiten de 'rode lijn' begon en dus alle kans had om haar recente keuze op professional te worden met een vliegende start te onderstrepen. Meekers (foto) had met +11 (T59) uiteindelijk drie slagen teveel nodig om volgend jaar op de Ladies European Tour te spelen.

Omdat beiden in de finale van de Q-School de cut haalden, ligt er wel een kaart voor de LET Access Series klaar – de eerste divisie van het Europese damesgolf – en ze zullen, als ze willen, ook wel enkele wedstrijden op het hoogste niveau kunnen spelen.