Sohier en Meekers nog in de race voor kaart

Met nog 18 holes te spelen op de Qualifying School mogen Anouk Sohier en Romy Meekers nog dromen van speelrecht op de LET, maar ze moeten morgen nog wel wat plekken winnen.

Sohier en Meekers nog in de race voor kaart

In tegenstelling tot Pasqualle Coffa – die haar poging voor een betere kaart zag stranden met een totaal van +16 – haalden Sohier en Meekers wel de cut van de Qualifying School voor de Ladies European Tour, die na 72 holes op +8 kwam te liggen. Daarom hebben ze sowieso beperkt speelrecht voor 2022 (Categorie 18).

Meekers (+8) redde het on the number en begint de slotronde op de gedeeld 60ste plaatst, terwijl Sohier met +6 en een gedeeld 52ste plaats dicht in de buurt zit van de top 50 zit, die noodzakelijk is om volgend jaar een fatsoenlijke kaart voor de Ladies European Tour te verdienen (Categorie 15(. De top 20 (die momenteel begint bij +1) krijgt een nog betere kaart (Categorie 11), maar dat lijkt te ver weg voor onze landgenoten.

De leiding is na 72 holes in handen van de Engelse Meghan MacLaren, die op -8 een slag voorsprong heeft op de Zweedse Lisa Pettersson (-7). De slotronde wordt gespeeld op de South Course van de Spaanse Real Golf La Manga Club.