Ziggo blijft hofleverancier

Ook komend seizoen is Ziggo Sport Golf het kanaal met de meeste golfuitzendingen, maar er gaat wel wat veranderen. Vrouwengolf gaat een belangrijkere rol spelen in de programmering van Ziggo, maar er zijn minder live-uitzendingen van de PGA Tour.

Golf TV

Vanaf januari brengt Ziggo Sport Golf alle wedstrijden in het kalenderjaar 2022 van de DP World Tour live op het scherm - vanaf de start in Abu Dhabi (20 - 23 januari) tot en met DP World Tour Championship in Dubai (17 - 20 november).

Ook het Soudal Belgisch Open (12 -15 mei op Rinkven) en het Dutch Open (26 - 29 mei op Bernardus) behoren tot het pakket.
Daarnaast worden - en dat is helemaal nieuw- acht Majors live uitgezonden: vier van de mannen en vier van de vrouwen.
Bij de mannen zijn dat natuurlijk The Masters (april), het PGA Championship (mei) het U.S. Open (juni) en de 150ste editie van The Open.
De vrouwen-Majors zijn het Chevron Championship (april), het U.S. Women’s Open (juni), het KPMG Women’s PGA Championship (juni) en het AIG Women’s Open (augustus).
Tevens wordt er nu hard aan gewerkt om ook een aantal reguliere toernooien van de LPGA Tour rechtstreeks op het scherm te brengen.
‘De LPGA Tour is een circuit waarop week in, week uit de mondiale damestop in actie komt. En in 2022 doet namens ons land Dewi Weber mee’, zegt een woordvoerder van Ziggo Sport. ‘De Majors zijn net als bij de mannen dé hoogtepunten en het is mooi dat we acht van de Grand Slam-toernooien rechtstreeks kunnen uitzenden.’
Andere belangrijke wedstrijden die Ziggo Sport op het scherm brengt: het Players Championship van de PGA Tour, de World Golf Championships en - in het najaar - de Presidents Cup.

PGA Tour
De in 2018 afgesloten langjarige overeenkomst tussen de PGA Tour en Discovery leidt er nu wel toe dat er minder toernooien van het seizoen 2022 kunnen worden uitgezonden.
Dat is dan nog altijd meer dan in tal van andere Europese landen, waar collega-omroepen van Ziggo Sport qua de PGA Tour nu buitenspel staan. Eigenlijk was Ziggo Sport Golf al vanaf 2019 buiten de boot gevallen, maar door goed onderhandelen is er nog een steeds een ‘Amerikaans’ pakket.
Gevolg van de overeenkomst tussen de PGA Tour en Discovery is dat je voor de ontbrekende toernooien een abonnement moet nemen op Golf TV, de streamingdienst die het directe gevolg is van het contract tussen de PGA Tour en Discovery.

‘Het is natuurlijk altijd jammer om minder te kunnen uitzenden’, legt de woordvoerder van Ziggo Sport uit. ‘Maar ons Amerikaanse schema is nog altijd mooi voor de golfliefhebber. Zeker in combinatie met het pakket van de DP World Tour en de acht Majors.’

‘Daarnaast zijn er tal van programma’s rond de PGA Tour. Denk aan samenvattingen, ook van de Champions en Korn Ferry Tour, magazines, zogenaamde officials films en jaar jaaroverzichten.
En dan nog dit: de Ryder Cup van 2023 in Rome is al veiliggesteld door Ziggo Sport. In principe wordt het totale golfpakket van 2022 in 2023 gecontinueerd.

World
  • Golfsupport.nl