Tiger terug in actie

Het werd gehoopt, maar nauwelijks verwacht, en toch gaat het gebeuren. Nog maar een paar weken nadat hij zijn eerste swings de wereld instuurde, kondigt Tiger Woods aan weer in actie te komen. Vanaf 16 december speelt hij samen met zoon Charlie mee in het PNC Championship
@media (max-width: 679px){#fig-62f9f46dedbfd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62f9f46dedbfd img{#fig-62f9f46dedbfd img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62f9f46dedbfd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62f9f46dedbfd img{#fig-62f9f46dedbfd img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62f9f46dedbfd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62f9f46dedbfd img{#fig-62f9f46dedbfd img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62f9f46dedbfd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62f9f46dedbfd img{#fig-62f9f46dedbfd img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}tiger woods

Het is amper tien maanden geleden dat Woods uit zijn auto werd geknipt en hij alle geluk van de wereld had het eenzijdige ongeluk te hebben overleefd met behoud van lijf en leden. Maandenlang hulde hij zich in compleet stilzwijgen, slechts nu en dan doorbroken door collega's die een tipje van de herstelsluier optilden.

Nauwelijks twee weken geleden liet de golfer Woods voor het eerst weer van zich horen met een kort filmpje op twitter waarin hij een bal sloeg met als begeleidend commentaar 'making progress', hetgeen direct tot speculaties leidde over wanneer de vijftienvoudig Majorwinnaar weer in actie zou komen.

Ook de afgelopen week voedde Woods die speculaties door in zijn eigen toernooi regelmatig op de driving range in actie te komen. En nu, een paar dagen nadat hij aangaf op de goede weg te zijn, volgt de aankondiging waar velen op hoopten, maar die eigenlijk niemand echt had verwacht.

Vanaf 16 december komt Tiger Woods weer in actie in een golfwedstrijd.

'Het is een lang en uitdagend jaar geweest en ik kan niet wachten om dat jaar af te sluiten met een deelname aan het PNC Championship samen met mijn zoon Charlie. Ik doe mee als vader en kan onmogelijk nog trotser zijn', aldus Woods in een bericht dat zijn deelname bevestigde.

Net als vorig jaar, toen zoon Charlie debuteerde voor het oog van de wereld, zullen Woods sr en jr samen in actie komen in de vader/zoon (en een enkele dochter) wedstrijd waarbij topspelers met een kind of een ouder de baan in gaan.

De kans dat Woods wint is klein in een veld met onder meer ook de kampioen van het afgelopen jaar, Justin Thomas en zijn vader. Maar of Tiger en Charlie nu eerst of laatste eindigen, de overwinning kan ze eigenlijk al niet meer ontgaan.

Ziggo Sport zendt het evenement net als vorig jaar live uit.

Laatste nieuws