Honma Beres: looks en technologie

Honma introduceert twee opvallende series clubs in de luxueuze Beres-lijn. De Beres Black combineert zwart met gouden details, terwijl de Beres Aizu is voorzien van traditionele Japanse schilderingen.

Honma Beres: looks en technologie

Bij Honma mag een meesterclubmaker, een takumi, pas werken aan de 4- en 5-sterren Beres-clubs als hij meer dan vijfendertig jaar ervaring heeft. Hij schaaft net zo lang aan een stuk persimmonhout of een blok staal tot hij tevreden is over het uiterlijk. Pas dan wordt er een 3D-scan van gemaakt en wordt de technologie aan het design toegevoegd, inclusief een handgerolde shaft van hoge kwaliteit. Het geeft aan dat looks en prestaties bij de Beres-clubs even belangrijk zijn.

Klik hier om naar de website van Honma te gaan.

De Beres Black (boven) heeft een indrukwekkend premium uiterlijk, maar met de Beres Aizu-lijn (onder) introduceert Honma echt een golftas vol kunstwerkjes. Letterlijk, want de super premium woods en ijzers zijn voorzien van traditionele Aizu-schilderingen. Aizu is een regio in Fukushima, het gebied dat tien jaar geleden wereldnieuws werd door de kernramp als gevolg van een zeebeving en de daaropvolgende tsunami.

In de eeuwen daarvoor stond Aizu echter bekend om de gelijknamige schilderkunst, en die zien we nu dus terug op de clubhoofden en shafts van de nieuwe generatie Beres-clubs. De verschillende kleuren (wit, zwart, goud, rood en roze) corresponderen met het aantal sterren waarmee een product is gewaardeerd (2 t/m 5), die op hun beurt weer een indicatie geven van de kwaliteit van de shaft en de gebruikte materialen, zoals goud en titanium.

Naast de looks wordt er in de Beres-lijn ook nergens bespaard op kwaliteit en prestaties – wat het ook kost om deze te optimaliseren. Centraal bij alle clubs staan het lichtgewicht design, vergevingsgezindheid en veel balsnelheid, wat logischerwijs resulteert in maximale lengte – ook bij lagere swingsnelheden.

De lichtgewicht shafts, zijn hier voor een flink deel voor verantwoordelijk. Ze worden met de hand gerold en blinken uit in stabiliteit en consistentie. De ARMRQ MX combineert carbonfiber met aluminium, wat resulteert in zowel snelheid als accuratesse, terwijl ze ook een counterbalanced gevoel hebben (wat meer gewicht richting de grip, waardoor ze makkelijker swingen).

Voor het eerst zijn de Beres-woods uitgerust met een L-Cup clubblad en drie sleuven in de zool van het clubhoofd. Deze zorgen voor veel balsnelheid over een groter deel van het clubblad – dus ook als het balcontact niet optimaal is. Door de lichtgewicht, stervormige kroon ligt het zwaartepunt laag, wat garant staat voor een hoge balvlucht en veel stabiliteit.

De Beres-ijzers zijn ontworpen voor een hoge balvlucht en veel vergevingsgezindheid. Ook hier heeft het clubblad een L-vorm, die samen met de sleuven in de zool fungeert als een soort springplank die de bal hoog de lucht in lanceert. Net als bij de woods heeft het clubblad verschillende diktes om de balsnelheid overal op peil te houden.

Prijzen: vanaf € 500