Weber handhaaft zich, Van Dam levert iets in

Met nog één ronde te gaan voor de cut valt, staan de twee Nederlandse troeven voor de LPGA allebei nog aan de goede kant van de score. Al zag Van Dam haar marge wel wat kleiner worden.

anne van dam

Na vier van de acht rondes die gespeeld moeten worden om een kaart voor de LPGA in de wacht te slepen is die kans er alleen nog voor de top-70 en ties op het leaderboard.

Wie die schifting overleeft heeft in elk geval een kaart voor de Symetra Tour op zak, maar daar is het geen van de deelnemende dames in Mobile, Alabama, om te doen. Ook Van Dam en Weber niet die beiden maar een doel voor ogen hebben, in 2022 (weer) op de LPGA spelen.

Na 54 holes heeft Weber daar de beste papieren voor. De Groningse begon de dag als gedeeld zeventiende en wist zich na een ronde met zeventien parren (!) en één birdie prima te handhaven bij de beste twintig van het klassement, T19. Met een totaal van -5 heeft ze de cutline al een heel eind achter zich gelaten al is de weg naar de LPGA nog lang.

Voor Van Dam werd de situatie na de derde ronde iets minder rooskleurig, al hoeft zij zich ook nog niet al te grote zorgen te maken over de voortzetting van het toernooi.

Toch zal ze niet blij zijn geweest met de score uit die derde omloop waarin ze niet verder kwam dan +2, een score die vooral op de eerste negen tot stand kwam met drie bogeys en een dubbele bogey op de par-5 vijfde. De ronde boven par koste haar een kleine twintig plaatsen op het leaderboard waarin ze nu gedeeld 38ste staat met twee slagen marge ten opzichte van de cutline.

Tour
  • Golfsupport