Covid-19 zorgt weer voor chaos

Het Joburg Open wordt gewoon afgemaakt, maar het is zeker dat er daarna een streep wordt getrokken.

Leopard Creek

Het Joburg Open wordt voltooid, mét punten voor zowel de Order of Merit als de wereldranglijst. Ook krijgen de drie besten die nog niet zijn geplaatst voor The Open van volgend jaar toch een startbewijs. Dat liet de directie van de DP World Tour vrijdagmiddag weten.
Vanwege de nieuwste, naar het zich laat aanzien buitengewoon besmettelijke B.1.1.529 variant van het covid-19 virus, die zich in Zuid-Afrika in een snel tempo verspreidt, zijn de andere twee wedstrijden in dit land aangepast cq afgelast.
Het Zuid-Afrikaans Open van volgende week in Sun City gaat door (2-5 december), maar niet als onderdeel van de DP World Tour. Het prijzengeld is gehalveerd en bedraagt 500 duizend dollar. De resultaten tellen wel mee voor de Zuid-Afrikaanse Sunshine Tour.
Deel drie van de Zuid-Afrika Swing, het Alfred Dunhill Championship (9-12 december) op Leopard Creek (foto boven), is afgelast.
Dit betekent dat de DP World Tour pas van 20-23 januari 2022 wordt voortgezet met het Abu Dhabi Championship.

Voor de in Johannesburg verblijvende Lars van Meijel, Daan Huizing en Darius van Driel is het nu zaak om de terugreis naar Nederland te regelen. Probleem is dat Nederland sinds vrijdagmiddag geen vluchten afkomstig uit zuidelijk Afrika toestaat. Vrijdagochtend vroeg trokken zestien Britse en Ierse deelnemers aan het Joburg Open zich al halsoverkop terug om te trachten zo snel mogelijk naar Londen te vliegen.
Er zou, volgens bronnen rond de DP World Tour, sprake zijn van plannen voor een gecharterde vliegtuig dat de spelers van het Joburg Open dit weekeinde terug moet brengen naar Europa.
De drie zullen in ons land dubbel worden getest en moeten tien dagen in quarantaine blijven.
Wil Besseling en Joost Luiten zouden de komende dagen naar Zuid-Afrika afreizen voor het ZA Open en het Alfred Dunhill Championship. Zij hoeven dus hun koffers niet in te pakken.

Tour
  • Golfsupport.nl