Bouw shortgame-faciliteit Golfclub de Dommel begonnen

In het door IVGJ ontworpen plan is meer ruimte en variatie om het korte spel in tal van situaties te oefenen.

dommel

Jurrian van der Vaart, partner van Frank Pont binnen Infinite Variety Golf Holland, is verantwoordelijk voor het ontwerp. SBA Golf en Groen is de uitvoerende aannemer belast met de bouw en het inzaaien van alle onderdelen.

“De club en de professionals organiseren al jarenlang het piramide trainingsmodel, waarbij meer dan 350 leden meedoen in groepstrainingen. De stress op de putting en de chipping green is door deze intensiteit zeer hoog, waardoor we hebben besloten om beiden te vernieuwen en met een beter ontwerp te bouwen,” vertelt Jurrian van der Vaart (IVGH).

Van der Vaart gaat verder: “Het ontwerpen van een goede oefenfaciliteit vereist een andere aanpak dan bij dat wat er op de ‘echte’ golfbaan ligt. Mijn ervaring als professionele speler is hierbij cruciaal. Om zoveel mogelijk ruimte te creëren bouwen we zowel de greens als surrounds met ideale rootzone, waardoor er veel kort gras gemaaid kan worden. Enkele bomen hebben ruimte moeten maken voor meer licht en lucht, maar we zijn er in geslaagd om een majestueuze eik van 15 meter hoog prominent in het ontwerp te verwerken.”

SBA Golf en Groen is inmiddels begonnen met de bouw en verwacht dat de werkzaamheden maar 3 weken zullen duren. In het voorjaar zal Smits BV een nieuw beregeningssysteem installeren waarna het onderhoud wordt overgedragen aan de eigen greenkeepers van de Dommel.