Woods post video vanaf driving range

Veertien tekens, vijftien als je de spatie tussen het eerste en het tweede woord meetelt, meer had Tiger Woods niet nodig om de golfwereld zondagmiddag volledig naar zijn hand te zetten.

tiger woods

'Making progress', meer behelsde het bericht van de voormalig nummer 1 van de wereld niet. Althans, in tekst, want het was vooral het begeleidende filmpje dat als een vloedgolf over internet ging.

Binnen één minuut na plaatsing was het drie seconden durende clipje al bijna vijftienduizend keer bekeken en duizenden keren 'geliket', cijfers die in het uur (1,6 miljoen views) en de uren daarna (3,4 miljoen in drie uur) verveelvoudigden, en met meer dan honderdduizend 'likes' in diezelfde periode, veel duidelijk maakten over de populariteit van Woods.

Precies 721 dagen na het ongeluk dat hem bijna het leven koste, plaatste Woods dan eindelijk - het gerucht ging al even - een filmpje waarop te zien was dat hij niet alleen zonder krukken kan bewegen, maar vooral dat hij ook weer in staat is ballen te slaan.

Fans, maar ook collega's, reageerden uitgelaten. Zo liet Justin Thomas er geen twijfel over bestaan hoe blij hij was dat Woods weer in staat was ballen te slaan, vroeg Max Homa zich af of Tiger en zijn crew wel wisten hoe de golfwereld zou reageren op een post als dit, wist Tony Finau direct wie de grootste hap uit het eerder dit jaar ingestelde PIP (Player Impact Program) op ging eisen en wist Christina Kim helemáál niet meer waar ze het moest zoeken.

En dat alles voor een video van drie seconden waarin een man een emmertje ballen leeg staat te slaan op de driving range...