Morikawa pakt de dubbel

Met een briljant slotakkoord – vijf birdies in zijn laatste zeven holes – won Collin Morikawa het DP World Tour Championship, waarmee hij tevens de eerste Amerikaan werd die de Order of Merit van de Europese Tour won.

Morikawa pakt de dubbel

Leaderboard DP World Tour Championship

Definitieve Race to Dubai 2021

Vanaf volgende seizoen heet de European Tour de DP World Tour en misschien is het wel tekenend dat voor het eerst een Amerikaan bovenaan de jaarranking eindigde. Er zullen beslist mensen zijn die hier hun bedenkingen bij hebben en zeggen dat hij naast de Majors en de World Golf Championships maar drie toernooien op 'onze tour' speelde, maar hij is wel de enige speler die in de Race to Dubai 2021 die drie keer wist te winnen: het WGC Workday Championship, The Open en nu het DP World Tour Championship.

En in Dubai deed hij dat in stijl.

De 24-jarige Amerikaan begon de slotdag drie slagen achter de leding, maar gaf met een ronduit briljante tweede negen iedereen het nakijken. Hij maakte birdies op vijf van zijn laatste zeven holes voor een 66 (-6), waarmee hij zijn totaal over vier ronden op -17 bracht – drie slagen minder dan Matthew Fitzpatrick (-14), die ook afsloot met een knappe 66 en de Zweed Alexander Björk (70).

Nog een slag daarachter op -13 gaf de toekomst van het Europese Ryder Cuyp-team een visitekaartje af (Nicola Hojgaard en Robert McIntyre), terwijl de routiniers Ian Poulter en Rory McIlroy (die op zijn laatste vier holes drie slagen inleverde) genoegen moesten nemen met een gedeeld zesde plaats (-12).

'Het voelt geweldig', aldus Morikawa. 'Ik hield Fitzpatrick de hele dag in de gaten, want man, die had het gas erop en maakte in het begin heel veel birdies. Maar een ronde is achttien holes en ik wist dat ik ergens momentum moest vinden. En dat lukte: de putts gingen vallen en dat is altijd leuk.'

Morikawa speelde tot nu toe zeventien toernooien die meetelden voor de Europese Tour en daarvan won hij er vier. Tja, zo'n 'kanon' wil je als circuit natuurlijk zo stevig mogelijk aan je binden, dus is het niet verrassend dat de Amerikaan begin deze week door Keith Pelley werd verrast met een levenslang lidmaatschap van de DP World Tour. Hij beloonde het circuit vandaag overtuigend voor die geste.

Tour
  • DP World Tour